Противниците на приемането на Българията в еврозоната използват тактиката на

...
Противниците на приемането на Българията в еврозоната използват тактиката на
Коментари Харесай

Илиян Василев: Противниците на еврото у нас работят с тактиката на сплашването

Противниците на приемането на Българията в еврозоната употребяват тактиката на заплашването и развиват допустимо най-лошите сюжети, с цел да развиват личните си хипотези .

Това написа във Фейсбук анализаторът Илиян Василев . Публикуваме цялостния му коментар без редакторска интервенция:

„ Противниците на еврото работят в две плоскости – едната е втълпяване на скепсис към Европейски Съюз, към еврозоната и така нататък – тактичност на подозренията, а другата е да развиват и оборват лични хипотези, в които се развиват някакви най-лоши сюжети – тактичност на заплашването.

Класическа ИПСО – инфо-психо специфична интервенция. Хипотезират върху сюжети, които устройват логиката на съжденията им, а не такива, които са изведени от настоящите развиване – т.е. са потвърдено по-достоверни. Водеща догадка – за какво да променяме нещата, откакто имаме ръб – работи, да не го пипаме. Ерго, сега обстановката се възприема като устойчива /струва си да не се променя/ и подсигурява непоклатимост – тази теза се разрушава на пух и прахуляк както от последните служебни държавни управления /невъзможност на елита да сформира кабинет и ръководство по инерция/, на процедура неконтролирана политическа турбуленция, със мощно унищожителен капацитет.

Между прочее офанзивите против еврозоната са част от дестабилизиращите старания. Погледнете персоналната история на съперниците на влизането в еврозоната – дайте ми един, който да се е потвърдил отвън университетските зали експерт, който да е останал в дейния бизнес и най-много да практикува възгледите си в персоналния си бизнес.

Занимавам се професионално с риск разбор, тъй като у нас най-големият риск е политическия. Не виждам различен по-добър метод за ръководство на систематичен вътрешен политически риск и нарастващ световен риск, с изключение на по-плътната ни интеграция в Европейски Съюз, включително и еврозоната.

Всяка друга догадка, че можем сами /примитивен шовинизъм, който предпоставя, че италианци, германци, хървати, холандци са по-глупави от нас/ е или несъстоятелна /поради неведение или неприятна преценка/ или користна /поради различен преобладаващ интерес/.

Всеки различен сюжет отвън участието ни в еврозоната е по-лош и почива върху примес от непремерена упоритост на провалили се хора в ръководството на страната и външни зависимости – нездравословни за страната. Приемам единствено диалог на тематика по какъв начин да управляваме рисковете при влизане в еврозоната. Другото е партизанска политика. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР