Противниковите либийски фракции постигнаха споразумение за провеждане на парламентарни и

...
Противниковите либийски фракции постигнаха споразумение за провеждане на парламентарни и
Коментари Харесай

Либийските фракции се договориха за президентски и парламентарни избори на 10 декември

Противниковите либийски фракции реализираха съглашение за осъществяване на парламентарни и президентски избори на 10 декември.

Това заяви консултант на либийския министър председател след среща в Париж, осведоми " Ройтерс ".

Четирите фракции, взели участие на договарянията, също по този начин реализираха единодушие да " завършват конституционна база за избори " до 16 септември.

Либия към момента не може да се възвърне след подкрепената от НАТО революция през 2011 година, която докара до свалянето на дългогодишния водач Муамар Кадафи. Организация на обединените нации води напъните за обединяване на страната и образуване на национални избори.

Срещата в Париж има за цел фракциите да съгласуват общи правила за преустановяване на рецесията в Либия и ориентиране към избори.

В проектодокумент преди срещата, забелязан от " Ройтерс ", се приканва за определяне на централна банка и ангажимент за основаване на национална войска. Също по този начин реализиране на единодушие за образуване на национална политическа конференция и опасност за налагане на интернационалните наказания на тези, които попречват осъществяването на съглашението или оспорват резултатите от изборите.

На форума в Париж участваха всички пет непрекъснати страни членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации , Италия, Турция, ОАЕ, Катар и съседи на Либия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР