Протестният билборд на полицейските синдикати е бил демонтиран, защото фирмата

...
Протестният билборд на полицейските синдикати е бил демонтиран, защото фирмата
Коментари Харесай

Протестният билборд на полицаите е бил свален, защото фирмата била подведена за съдържанието му

Протестният билборд на полицейските синдикати е бил демонтиран, тъй като компанията е била подведена за неговото наличие. Това се схваща от публично известие на " Метрополис груп АД ", която е сложила билборда.

От компанията прецизират, че са снабдител на външна реклама, а за съответната рекламна акция са имали подписан контракт с медийна организация АРГЕНТ 2002 ООД.

" Метрополис " твърди, че съгласно подписания контракт пиар организацията е трябвало да уведоми за наличието на рекламата. " Бяхме осведомени, че за съответната рекламна позиция на бул. Евлоги Георгиев е планувана визия, която разпространява СЪБИТИЕ. Работим от много години с АРГЕНТ 2002 ООД и не чакахме да бъдем подведени от тях, което явно стана факт и ни трансформира в жертва на бойкот. След като визията беше инсталирана констатирахме, че не е събитие, а синдикално обръщение ", се споделя в известието на компанията.

До демонтажа се е стигнало след неспазване на контракта, което било процедура при сходни нарушавания, допълват от " Метрополис ".

От АРГЕНТ 2002 ООД обявиха за " Дневник ", че не са уведомили " Метрополис " за наличието на билборда, тъй като и те не са го знаели.

При тях поръчката за надписа е пристигнала от друга организация, а не непосредствено от полицейските синдикати. Не пожелаха да посочат името на другата компания, с цел да " не ги въвличат в пояснителен режим ". Отказаха да посочат и цената на контракта за монтиране на билборда.

" Метрополис груп АД " е комерсиално сдружение с комерсиални цели и в никакъв случай не сме предоставяли медийния канал, с който оперираме като естрада за сходен вид изяви ", приключва писмото.

Билбордът бе подложен н а централния столичен бул. " Евлоги и Христо Георгиеви " в посока НДК в края на предходната седмица.

Очакваше се надписът да бъде забелязан от огромна част от формалните посетители за европредседателството на България. " Служителите в Министерство на вътрешните работи са по-ниско платени спрямо техните сътрудници в Европейски Съюз. Тяхната съществена заплата е единствено 340 евро ", пишеше на билборда.

От Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) обясниха за " Дневник ", че за този билборд са имали подписан контракт за две седмици, а той е бил свален на петия ден. От компанията не са им споделили претекстове за демонтажа, нито дали и по какъв начин ще бъдат обезщетени.

Демонтажът на билборда няма да откаже най-големия полицейски профсъюз - СФСМВР, който води договаряния и за слагане след 15 януари на още два билборда.

Целта е те да бъдат сложени към срещата на вътрешните министри от Европейски Съюз в България, която е планувана за 25 януари. Местата за слагането на билбордовете към момента се прецизират като задачата е да бъдат ситуирани по булевардите, на които ще минава маршрута на гостите за европредседателството. Обсъжда се да е на ул. " проф. Фритьоф Нансен " и бул. " Цариградско шосе ".

Освен това полицейските синдикати ще излязат на митинг на 11 януари - четвъртък, когато публично стартира европредседателството на България и в страната идват първите публични посетители.

Това няма да е последният митинг на синдикатите. Лятото на 2016 година полицейските синдикати дадоха обещание да стачкуват на всеки празник на полицията, което съблюдават досега. През октомври предходната година пък заплашиха с митинги по време на европредседателството.

Техните претенции са три - 15% нарастване на заплатите от юли предходната година за всички чиновници в системата. В бюджета на Министерство на вътрешните работи бяха отделени спомагателни 55 млн. лева за заплати през тази година, само че тяхното систематизиране провокира спор сред служителите на реда и тяхното управление.

Според синдикатите заделената сума е извънредно незадоволителна и е подигравка, само че би трябвало да се раздели поравно. Но вътрешният министър Валентин Радев упорства, че нарастването ще е съгласно заслуги. Повече вижте тук и тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР