Очаква се първите изтребители F-16 да пристигнат в България през

...
Очаква се първите изтребители F-16 да пристигнат в България през
Коментари Харесай

Министър Запрянов: Ръстът на заплатите в армията – мъдро държавно решение и висока оценка

Очаква се първите изтребители F-16 да дойдат в България през първите 3 месеца на идната година, тъй като тази есени водачи ще преминат образование на тях в Съединени американски щати. През 2025 година България ще се снабди и с машини „ Striker “ , разкри военният министър Атанас Запрянов в ефира на „ Българска национална телевизия “. Той се надява, в случай че следващата година има церемониал по случай 6 май, да се откри мотив и да летят първите F-16.

Добро е положението на българската войска и тя посреща празника си с задоволство от постигнатото, разяснява още министър Запрянов. По думите му осъществени са всички проекти и подготовки , дежурствата се носят, въздушният и морският суверенитет е обезпечен от Въоръжените сили.

Министърът изясни, че тази година няма да има церемониал , защото 6 май съответствува с Възкресението и съгласно религиозната традиция приоритет се дава на християнската традиция, тъй че военнослужещите ни да бъдат в фамилна среда .

Модернизацията на армията е в ход, безапелационен е министърът. Според него покачването на размера на възнагражденията е умно държавно решение и висока оценка на Народното събрание за Въоръжените сили.

„ Финансовият инструмент е значим, само че не е задоволителен. Сега отговорността ляга върху политическото управление на Министерството на защитата, военното управление, да разработим и други механизми, които да създадат военната специалност привлекателна “, съобщи още той.

Най-тревожен е недокомплектът в Сухопътните войски и по-специално в главните бойни бригади, уточни министърът.

Генерал-майор проф. доктор Мутафчийски: ВМА е войска от експерти!

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР