Протестите в София и други градове продължават. Блокирани остават възлови

...
Протестите в София и други градове продължават. Блокирани остават възлови
Коментари Харесай

Ден 34: Върви подписка в подкрепа на исканията на протеста, ”Орлово гнездо” е спокойно /видео/

Протестите в София и други градове не престават. Блокирани остават основни кръстовища в центъра на столицата - Орлов мост, методът към бул. „ Цар Освободител “ до президенството и бул. „ Княз Ал. Дондуков “ пред Министерския съвет. В ход е и подписка в поддръжка на настояванията на митинга.
Нели и Ирина Симеонови, майка и щерка от Русе, се подписаха: „ Искам смяна за младите. Подписът не значи толкоз доста смяна, аз не мога, само че народът може “; „ Искам да остана да пребивавам в България – обикновено, умерено “, съобщи БНР.

Ирина Симеонова останала безработна и по тази причина чака идващите ръководещи да обръщат повече внимание на младите: „ Бях планов управител в българска компания. Отидох да се записвам в Бюрото по труда и те ми споделиха, че такава позиция няма. Нещо куца “.

Събраните подписи към този момент са към 1400.

.

Тази подписка е в отговор на другата, импортирана в Съдебната палата против блокадите, обявиха протестиращи.

34-та поредна вечер на антиправителствени митинги в София и в страната с искане за оставка на държавното управление и на основния прокурор. По традиция недоволните от ръководството се събират в региона на президентството и Министерския съвет.

Организаторите на митинга от „ отровното трио “ дадоха брифинг, на който оповестиха, че няма да прекратят гражданското непокорство, а в противен случай - ще предизвикват всички негови прояви. Така те опровергаха изказвания в обществените мрежи, че ще се откажат от барикадите. Освен това те подадоха следващ сигнал, обвързван с корупционни практики с тол системата. Смятат, че публичните поръчки отиват при едни и същи компании.

„ Разходите се усилват с над 1/3, а цената на предстоящите доходи се е сринала с 50%, което прави тази скъпа инвестиция извънредно неефективна и отдалечава нейното погашение доста надалеч във времето “, сподели Арман Бабикян.

На въпрос какво постанова „ отровното трио “ да има дарителска сметка на името на юрист Николай Хаджигенов, те дадоха отговор, че парите им са свършили, а организирането на митингите има разноски.

На Орлов мост обстановката е спокойна в очакване на трансформиралото се в традиция шествие.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР