Протестите на служителите в МВР продължават, независимо от поканата за

...
Протестите на служителите в МВР продължават, независимо от поканата за
Коментари Харесай

Протестите за полицейските заплати продължават, преговори - на 2 ноември

Протестите на чиновниците в Министерство на вътрешните работи не престават, без значение от поканата за диалози, отправена от вътрешния министър Христо Терзийски. По обед митинг ще има пред полицейските ръководства в Благоевград, а вечерта - в Сандански и Гоце Делчев.

Седем дни след началото на поредицата от безмълвни митинги от Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи потвърдиха, че са получили покана от управлението на вътрешното ведомство за започване на договаряния.

"Получихме към този момент и покана за започване на договаряния с министъра на вътрешните работи, които са планувани за 2 ноември от 11 часа ", сподели Димитър Попов, заместник-председател на най-големия полицейски профсъюз, представен от БНР.

Служителите в Министерство на вътрешните работи упорстват виновната им и високорискова работа по време на изключителната обстановка с ковид да бъде оценена, в това число и финансово - по този начин както в другите 34 държавни структури, чиито хонорари бяха увеличени до 30% с разпореждане на Министерския съвет.

"Предполагам, че веднага като има покана за договаряния по тези наши претенции, има някакъв късмет. И уповавам се да не стигаме до оповестения към този момент народен митинг на 8 ноември ", уточни още Димитър Попов.

От Управителния съвет на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи потвърдиха решението си за народен митинг на 8 ноември, в случай че договарянията не доведат до претенции от тях резултат.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР