Протестиращите срещу спорната пенсионна реформа на президента Еманюел Макрон принудиха

...
Протестиращите срещу спорната пенсионна реформа на президента Еманюел Макрон принудиха
Коментари Харесай

Протестиращи блокираха входа на Лувъра и разгневиха туристите в Париж

Протестиращите против противоречивата пенсионна промяна на президента Еманюел Макрон принудиха Лувъра в Париж да затвори порти, откакто същите блокираха входа към музея, оповестява " Ройтерс ".

Малка група от стачкуващи - най-вече представители на синдикатите, се събра пред музея в понеделник, с цел да стачкуват против решението на държавното управление да увеличи пенсионната възраст от 62 на 64 години. Действията им провокираха гнева на навалица от разочаровани туристи.

" Това е неуместно. Идваме от всички краища на света с децата си, с цел да посетим музея, и е неуместно 20 души да блокират входа ", сподели Самуел, екскурзиант от Мексико.

" Наистина разбирам желанията им и това е заслужено. Но всички ние бихме желали да отидем и да забележим " Мона Лиза ", споделя Джейн, посетителка от Лондон.

Сред протестиращите пред " Лувъра " бяха и чиновници на музея. " Мона Лиза стачкува ", споделя един от протестиращите.

In, employees of the joined a strike demanding the abolition of pension reform.

The work of the museum has been suspended.
— NEXTA (@nexta_tv)
Един от плакатите на стачкуващите гласи: " Пенсионирайте се на 60 години - работете по-малко, с цел да живеете по-дълго ". Протестът се организира ден преди планувания следващ кръг от всеобщи стачки и улични шествия в цялата страна.

Причината за недоволствоот е прокараната от държавното управление на Еманюел Макрон пенсионна промяна, с която пенсионната възраст ще се усили от 62 на 64 години до 2030 година. Това е остарял проект на Макрон, който не беше осъществен в предходния му мандат и който той анонсира още веднъж по време на новогодишното си послание към французите.

Според оценките на Министерството на труда отлагането на възрастта за пенсиониране с 2 години и удължаването на интервала на погашение ще донесе спомагателни 17,7 милиарда евро от годишни пенсионни вноски, което ще разреши на системата да излезе на облага до 2027 година

Профсъюзите обаче са срещу последователното увеличение на пенсионната възраст, както и против премахването на редица специфични привилегии, като споделят, че има и други способи за реализиране на тази цел.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР