Протестиращите граждани са гарант за бъдещето на демокрацията в България.

...
Протестиращите граждани са гарант за бъдещето на демокрацията в България.
Коментари Харесай

Посланиците на ЕС смятат протестиращите за гарант за демокрацията

Протестиращите жители са поръчител за бъдещето на демокрацията в България. Такова мнение са изразили посланиците на държавите-членки от Европейския съюз и Швейцария в България на среща с президента Румен Радев.

По думите им нашата страна има цялостното право да бъде пълноправен член на Европейски Съюз , а българските жители – да имат заслужен живот в общото европейско семейство, оповестява прессекретариатът на „ Дондуков ” 2.

„ Българските жители, които стачкуват през днешния ден в цялата страна, изискват бистрота, отчетност и отговорност в работата на институциите. Това следва да са неотменими правила на ръководството, без значение кой е на власт ”, споделил е Радев на срещата.

Държавният глава е подчертал, че насъбраните публични проблеми изискват нов управнически модел, който да усили гражданския надзор върху институциите и отговорността на властта. Според него са нужни промени и в системата на правораздаването, които да укрепят нейната самостоятелност и изключително в активността на прокуратурата , от която се чака обективност и да подсигурява законността.

„ Правосъдието е имунната система на обществото и когато то е едва и подвластно, това визира целия политически, стопански и обществен живот в страната “, изъкнал е Румен Радев. И е съобщил, че консултациите за промени в Конституцията, които стартираха по негова самодейност, не престават.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР