Протестиращите блокираха главен път Е-79 при Видин, съобщава „Фокус". Протестът

...
Протестиращите блокираха главен път Е-79 при Видин, съобщава „Фокус". Протестът
Коментари Харесай

Протестиращи отново блокираха международния път Е-79 край Видин

Протестиращите блокираха основен път Е-79 при Видин, оповестява „ Фокус ". Протестът се организира за трета поредна събота с искане за неотложно решение на Министерския съвет за пускане на процедурите по създаване на автомагистрала Видин-София и тунел под Петрохан.
След като оставиха колите си в местни пътни сектори край шосето протестиращите се събраха на паркинга пред някогашните химически фабрики при изхода на града в посока София. Посрещна ги колона от служители на реда и жандармеристи, които трябваше да ги спрат, с цел да не блокират пътя. Без да се стига до конфликти протестиращите заобиколиха чиновниците на реда и излязоха на основен път Е-79, който все още е блокиран и прекосяването по него е прекратено.
От регионалната администрация към този момент оповестиха, че митингите са противозаконни, а от София до Видин ще има ново трасе на скоростен път, добавя Българска национална телевизия. Още идващия месец ще започва процедурата по желание на реализатор за направлението Мездра - Ботевград, а през втората половина на годината и за сектора на територията на Видинска област.
Ще стартира и предпроектно изследване за тунел под Петрохан. Организаторите на митинга от Гражданско обединяване „ Единни за смяна " споделят, че не имат вяра на обещания, и желаят решение на Министерския съвет за неотложно пускане на процедурите, а строителството да бъде приключено през 2021 година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР