Протестиращи срещу ограниченията в чешката столица направиха верига от бирени

...
Протестиращи срещу ограниченията в чешката столица направиха верига от бирени
Коментари Харесай

Прага протестира срещу ограниченията с верига от бирени чаши

Протестиращи против рестриктивните мерки в чешката столица направиха верига от бирени чаши със запалени свещи в центъра на Прага през днешния ден, съобщи БГНЕС.

Дългата километър верига от празни халби водеше от държавната постройка до историческия площад „ Старе место” в остарелия град на Прага, като чашите бяха сложени на 2 метра разстояние една от друга.

" Ние сме тук, тъй като сме в действителност обезверени и на края на физическите и психическите си сили ", сподели уредникът на митинга Иржи Янечек пред Агенция Франс Прес. Управителят на дребната пивоварна в Прага се оплака, че държавното управление е сринало бранша със възбраната за работа на заведенията поради ковид. " Правителството прекали с рестриктивните мерки и стартира надалеч по-смъртоносна пандемия от беднотия, безработица, фалиращи компании и бизнеси ", сподели Янечек.

Ресторантите в страната с най-високата консумация на бира в света на глава от популацията към този момент бяха затворени по време на първата вълна от епидемията напролет и още веднъж останаха без работа през по-голямата част от тази есен.

Член на Европейски Съюз С популацията си от над 10 милиона души, Чешката република е записала над 740 000 доказани случая на Covid-19 и съвсем 12 000 смъртни случая от експлоадирането на пандемията през март.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР