Протестиращи срещу климатичните промени посипаха с брашно спортен автомобил, изрисуван

...
Протестиращи срещу климатичните промени посипаха с брашно спортен автомобил, изрисуван
Коментари Харесай

Екоактивисти посипаха с брашно спортен автомобил, изрисуван от Анди Уорхол

Протестиращи против климатичните промени посипаха с брашно състезателен автомобил, изрисуван от американския художник Анди Уорхол, и изложен в музей в Милано, заяви Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

За трети път този месец деятели от придвижването " Последно потомство " употребяват за демонстрациите си художествени изложения.

На 4 ноември стачкуващите заляха със чорба творба на Ван Гог, изложена в Рим, а на 15 ноември поляха във Виена с черна течност картина на Густав Климт. И двата шедьовъра са били с защитни стъкла и не са развалени.

След днешното нахлуване автомобилът, част от плана " Бе Ем Ве Арт Кар " (BMW Art Car), изглеждаше по този начин, като че ли е затрупан със сняг.  

Уорхол рисува по него през 1979 година, същата година, в която автомобилът взе участие в 24-часовото съревнование в Льо Ман, Франция, преди да бъде спрян от придвижване и подложен в музей.

Показните дейности на придвижването " Последно потомство ", посредством които то упорства за по-строги ограничения за справяне с световното стопляне, съответстваха с договарянията за климата в Египет.

Конференцията на Организация на обединените нации за климата (КОП27) би трябвало да завърши през днешния ден, само че ще продължи още един ден, защото близо 200 страни участващи в нея се пробват да реализират единодушие за по-нататъшните си дейности за справяне с климатичните промени.

Milano, coprono di farina un’auto dipinta da Andy Warhol.
Questi cretini che infestano i musei europei vandalizzando opere d’arte, deturpando, molestando e facendo casino, hanno davvero rotto!
Che paghino i danni e passino un po’ di tempo dove meritano.
— Matteo Salvini (@matteosalvinimi)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР