Протестиращи срещу изборния туризъм блокираха за повече от час движението

...
Протестиращи срещу изборния туризъм блокираха за повече от час движението
Коментари Харесай

Протестиращи срещу изборния туризъм блокираха магистрала "Марица"

Протестиращи против изборния туризъм блокираха за повече от час придвижването по автомагистрала " Марица " преди граничния пункт " Капитан Андреево ", оповестяват БиТиВи и Нова ТВ. Движението на граничния пункт на влизане от Турция също бе спряно в изборния ден.

" Дневник " следи в действително време на президентските избори.

Гражданите са се събрали посредством обществените мрежи и носят плакати " Не на изборния туризъм ". Акцията им против изборния туризъм стартира малко преди 9 ч., като уредникът ѝ Веселин Илчев съобщи, че дейностите на жителите не са свързани с нито една политическа партия. По думите му на вота през предходната седмица в смесените региони е било " цялостно с турски коли ". Друг стачкуващ дефинира акцията като " превантивна мярка ".Издигнати са и плакати с надписи " България гласоподава за президент, а не друга, непозната страна ".

Протестиращите обявиха, че няма да разрешат на никой от Турция да влезе в страната, с цел да гласоподава на изборите през днешния ден. Те се заканиха да останат на автомагистралата през целия ден, тъй като считат, че не може хора, които живеят в друга страна, да дефинират бъдещето на България.

В региона има засилено полицейско наличие. Към 10:15 ч. придвижването беше възобновено, само че протестиращите са безапелационни, че ще останат в региона на пътя през целия ден. Не са изключитени и нови блокади. Полицията и протестиращите образуват групи, които да водят договаряния за възможното пропускане на транспортни средства с заболели хора, дребни деца или с товар от бързо развалящи се артикули.

" Има опит за затваряне на автомагистрала " Марица ". Всеки жител има право да стачкува. Ние ще създадем всичко допустимо тези митинги да не пречат на изборния ден. Където има противозаконни дейности ще вземе ограничения ", разяснява тематиката служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

сред България и Турция на публично ниво поради прекъсването на рейсове за инспекция.

Дипломатически източници от Анкара оповестиха, че Турция е връчила дипломатическа нота на България поради инспекциите на турско-българската граница. По-рано турски медии оповестиха, че България стопира десетки пътнически рейсове на граничния пункт " Капитан Андреево " под претекст, че ги ревизира за контрабанда на артикули.

Проверките започнаха в петък вечерта и това провокира скупчвания на транспортни средства на границата. Стотици пасажери стояха блокирани с часове без храна и вода до момента в който траят щателните инспекции на всеки рейс.

Гледайте изборното студио на " Дневник " довечера от 18 ч.



Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР