Протестиращи се събраха тази сутрин пред сградата на Конституционния съд.

...
Протестиращи се събраха тази сутрин пред сградата на Конституционния съд.
Коментари Харесай

Възраждане засипаха с оборска тор портата на Конституционния съд

Протестиращи се събраха тази заран пред постройката на Конституционния съд. Протестът е проведен от Възраждане . Поводът е, че Конституционен съд се чака да се произнесе по жалбата на партията против отхвърлянето на референдума за запазването на българския лев. От партията на Костадин Костадинов имат опасения, че Конституционен съд ще погази да бъдат питани, оповестява Нова телевизия.

Протестът мина и с леки ексцесии. Демонстранти разхвърляха оборска тор пред входа на Конституционен съд. Народният представител Славчо Крумов пък възпламени демонстративно автомобил, докаран особено за митинга пред постройката на Конституционния съд.

Костадин Костадинов съобщи пред публицисти, че чака референдума да бъде погазен. Те си мислят, че по този метод ще ни спрат, в противен случай, битката занапред стартира, тъй като приготвяме дружно с нашите сътрудници от другите европейски страни в фамилията на еднаквост и народна власт една петиция, която ще бъде импортирана в Европейския парламент, акцентира той.

Председателят на Инициативния комитет за осъществяване на Референдум за опазване на националната ни валута Виктор Папазов уточни самото  по тематиката е неуместно. По думите му никой не е съумял да изясни с какво въпроса опонира на интернационален контракт.

Според него нещата в Конституционен съд са били на кантар и за това близо седем месеца не е имало изговаряне по жалбата на Възраждане. Папазов посочи, че ще се опитат да наклонят везните в ущърб на българския народ.

В момента по паритет на покупателна дарба ние сме на към 60% от междинното за еврозоната. За да няма отрицателни стопански последствия за популацията, за стандарта на живот и стопанската система ни, би трябвало да сме на към 90%. В последните 2-3 години настигаме с към 1,5% на година, т.е. ни трябват 20 години, с цел да стигнем 90% от междинното за еврозоната - тогава безболезнено за стопанската система ще можем да се интегрираме в тази валутна зона. Ако влезем в този момент неподготвени, това ще е пагубно за стопанската система и за виталния стандарт на хората, сподели още Папазов.
 С митинг пред Конституционен съд Възраждане брани референдума за опазване на българския лев
С митинг пред Конституционен съд Възраждане брани референдума за опазване на българския лев

Демокрацията в България би трябвало да бъде предпазена, счита Костадин Костадинов
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР