Протестиращи продължават блокадата и импровизирания палатков лагер на Орлов мост,

...
Протестиращи продължават блокадата и импровизирания палатков лагер на Орлов мост,
Коментари Харесай

Напрежение на Орлов мост след провокации и медийни включвания

Протестиращи не престават блокадата и спонтанния палатков лагер на Орлов мост, където прекараха втора поредна нощ. В обществените мрежи се появиха информации, че на мястото се чака скупчване на полиция и може да има опит за унищожаване на палатките, само че все още няма такива дейности от страна на полицията и ситуацията е релативно спокойна. Протестиращите на Орлов мост обаче сътвориха проблеми на кореспондент на Нова тв, който се опитваше в жива връзка да изясни по какъв начин блокадата пречи на редовите жители на София. Включването не се получи и бе по отношение на прибързано. Няма сходно отношение към всички медии, други малките екрани се включиха умерено в излъчванията, съобщи кореспондент на " Сега ". Опитита за провокации не престават - преди минути младеж се е качил на трибуната да крещи, че медиите са платени. Мъжът заля жена с бира, напрежението се покачи, само че полицията се намеси и води индивида, предава още Мартин Георгиев. 

Тази заран при тях пристигнаха представители на Столична община, които направиха опит да ги убедят бъде пуснато придвижването на градския превоз. “Искаме разговор и схващане, ” заявиха пред Българска национална телевизия от Столична община. Протестиращите обаче са безапелационни, че няма да пуснат придвижването на градския превоз, даже единствено на част от линиите, тъй че договарянията приключиха с крах.

Гражданите от палатковия лагер са снабдени с вода и храна, а до късно нощес на кръстовището имаше музика, танци и барбекю. Въпреки блокадата, в късната част на вечерта протестиращите пропуснаха няколко рейса от линиите на градския превоз.

Протестиращите не отстъпват от настояванията си и обявиха, че ще останат на Орлов мост, до момента в който държавното управление и основният прокурор не подадат оставка.

Напрежение породи сред един от протестиращите на Орлов мост и жена, която съобщи, че идва, с цел да се опълчи на блокадата и да поддържа държавното управление. Бившият PR на община " Младост ", когато неин кмет беше Десислава Иванчева, Петър Кърджилов нападна дамата, до момента в който тя даваше изявление за NOVA. Кърджилов плисна вода от бутилка в лицето й и й се разкрещя  " Марш от тука! ", след което се опита да вземе бастуна на дамата. Присъстващите на мястото служители на реда му сложиха белезници и го водиха.

След случая дамата уточни, че желала да покаже истинските лица на митинга. Протестиращ пък беше безапелационен, че случилото се е провокация, така като възрастната жена цял час обикаляла Орлов мост и псувала недоволстващите, размахвайки бастуна си. Това е провокирало по-острата реакция на задържания малко по-късно мъж.

„ Госпожата ни псува и ни замеря с бастун. Не съм използвал алкохол. Боли ме! Няма причина за ареста. Документите ми са в палатката, желаят да ме отведат без документи “, сподели Кърджилов преди да бъде откаран от полицията. Жената също беше отведена от органите на реда. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР