Протестиращи полски фермери разсипаха зърно от украински камиони на границата

...
Протестиращи полски фермери разсипаха зърно от украински камиони на границата
Коментари Харесай

Полски фермери разсипаха зърно от украински камиони на границата

Протестиращи полски фермери разсипаха зърно от украински камиони на границата сред страните. Полицията прави инспекция. Камионите са се върнали в Украйна.


Инцидентът е станал сутринта на 11 февруари наоколо до граничния пункт Ягодин-Дорогуск, където стачкуват полските фермери, оповестява RMF24. Говорителката на полицията в Хелм Ева Чиж съобщи, че три камиона, ръководени от украински жители, са влезнали в Полша, откакто са минали през митнически процедури. Протестиращите са им попречили да преминат и са отворили полуремаркетата.

Полицията означи, че не е имало " насилствена борба ". Правоохранителните органи организират следствие. Установява се самоличността на лицата, взели участие в случая.

Протестите на полските фермери не престават от есента на 2023 година Те се опълчват на вноса на украински селскостопански артикули в Полша. В петък, 9 февруари, в страната стартира общонационален митинг. Фермерите блокират пътища и подходи към контролно-пропускателните пунктове на границата с Украйна./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР