Протестиращи подпалиха днес гуми на няколко места по железопътната мрежа

...
Протестиращи подпалиха днес гуми на няколко места по железопътната мрежа
Коментари Харесай

Протестиращи повредиха жп линии в Каталуния

Протестиращи подпалиха през днешния ден гуми на няколко места по железопътната мрежа в испанската област Каталуния, което докара до съществени транспортни усложнения, предвещавайки проблеми в деня на националния празник на Каталуния - Диада, прочут с обичайни всеобщи демонстрации в поддръжка на независимостта, съобщи Ройтерс.

В Каталуния по-късно през днешния ден са планувани демонстрации на разнообразни места. През последните години сепаратистите провеждат на 11 септември огромни митинги в поддръжка на независимостта от Испания. На този ден те означават годишнината от рухването на Барселона под контрола на испанските сили през 1714 година

Говорител на железопътната компания сподели, че протестиращите са запалили пожари на седем-осем места в Каталуния. Повечето са били съсредоточени в Жирона, където са били анулирани всички влакове.

Железопътната компания АДИФ съобщи, че е било прекратено придвижването по високоскоростната линия сред Барселона и Фигерес, която се свързва с мрежата във Франция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР