Протестиращи от Мини Марица-изток“ парализираха магистрала Тракия“. Те изпълниха намеренията

...
Протестиращи от Мини Марица-изток“ парализираха магистрала Тракия“. Те изпълниха намеренията
Коментари Харесай

Движението по Тракия е блокирано!

Протестиращи от „ Мини Марица-изток “ сковаха автомагистрала „ Тракия “. Те извършиха желанията си, оповестени преди дни. Движението е изцяло блокирано, такава е обстановката и на прохода „ Хаинбоаз. “ Дълги колони от камиони и коли изчакват на място. Причината за недоволството на работещите в предприятието са поради напрежението към въглищните централи. Още през вчерашния ден служащи и профсъюзи заплашиха с митинги поради по този начин наречения териториален проект за обективен преход. В него е планувано последователно извеждането от употреба на мощности на въглищните централи. 

В митингите са се присъединили и от Топлоелектрическа централа " Бобов дол ". Протестно шествиеима и по автомагистрала “Струма ”. Придвижването на протестиращите е в дясната лента в посока Благоевград и Кулата. Движението на разклона за Дупница и Кюстендил е усложнено от колите с протестиращите. Движението на другите коли също е затруднено.

Причината за недоволството е неспазеното по техни думи заричане от страна на страната, тецовете да спрат работа не през 2026, а през 2038 година, както е било контрактувано на последните договаряния.

„ Магистрала „ Тракия “ е затворена от 07:00 в двете направления на разклона за Стара Загора. Протестите са безсрочни до отлагането на проектите на държавното управление да одобри Териториалните проекти и не е планувало средства по по този начин наречения План за обективен преход, който финансира прекосяването на топлоцентралите от въглища към различен тип гориво. Да не се сърдим на хората, тъй като това ще е кататсрофален проблем за всеки един от нас. Потърсете различни пътища, “ пишат в обществената мрежа.

„ Приятели! Миньори, Енергитици и Всички БЪЛГАРИ! Жандармерията пътува, към нас! Търсим поддръжка от цяла България. Блокадите се намират на автомагистрала Тракия и Подбалканския път, към връзката с Хайнбоаз!, “ допълват още из групите във Фейсбук.

Очаквайте детайлности!

Снимки: Danail Tanev, Dmitar St
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР