Протестиращи жители на Видин затвориха за пета поредна събота международен

...
Протестиращи жители на Видин затвориха за пета поредна събота международен
Коментари Харесай

За пореден път протестиращи жители на Видин затвориха международен път Е-79

Протестиращи поданици на Видин затвориха за пета поредна събота интернационален път Е-79 . Исканията им са решение на Министерски съвет за създаване на автомагистрала от Видин до София и тунел под прохода " Петрохан " . Организатор на митинга са цивилен придвижвания от Видин.
 

Въпреки засиленото наличие на полиция и жандармерия, протестиращите съумяха да пробият формирания кордон от полицейски коли, излязоха на пътното платно и затвориха за придвижване път Е-79.
 

" Искаме държавното управление да извърши задължението си към Северозапада , да вземе решение и дефинира процедурата за създаване на целия път , с съответни действителни периоди, стадии и от кое място ще бъде обезпечено финансиране ", сподели Росица Кирова, началник на гражданско обединяване " Единни за смяна " и един от уредниците на митинга.
 

На изхода на Видин са се образували колони от чакащи коли. Очаква се днешният митинг и затварянето на интернационален път Е-79 да завърши към 15.00 ч. За идната седмица уредниците на митинга са оповестили тридневни блокади на интернационалния път.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР