Протестиращи изразиха в центъра на столицата днес своето недоволство от

...
Протестиращи изразиха в центъра на столицата днес своето недоволство от
Коментари Харесай

Партия „Възраждане“ организира протест в София срещу ограничителните мерки

Протестиращи показаха в центъра на столицата през днешния ден своето неодобрение от продължаването на противоепидемичните ограничаващи ограничения. Акцията беше проведена от партия „ Възраждане “.

Заместник-министърът на опазването на здравето Евгени Григоров и шефът на Изпълнителната организация по медикаментите Богдан Кирилов слязоха при протестиращите и близо 40 минути отговаряха на въпроси за имунизациите и процеса на имунизиране. Така ескалацията на напрежение беше предотвратена.

Зам.-министър Евгени Григоров отговори на въпроса дали декларацията за осведомено единодушие, която подписват ваксиниращите се, не цели прекачване на отговорността. „ Този документ е по-скоро ангажиращ за здравното лице, тъй като всеки човек, който се подпише под подобен документ, той би следвало да е получил тази информация “, сподели той.

Григоров предложи наложителна консултация с доктор, с цел да се избере най-подходящата ваксина, а протестиращите от своя страна предложиха да се сътвори указател за страничните резултати.

Организаторите на митинга желаеха още отпадане на ограничаващите ограничения и нормализация на живота.

Протестът стартира пред Президентството, а по-късно се придвижи пред постройката на здравното министерство.

Малко след 12 часа водачът на партията Костадин Костадинов сложи ултиматум специалисти на ведомството да се срещнат с протестиращите, с цел да дадат отговор на въпросите за адекватността на ограниченията и успеваемостта на имунизациите.

Костадинов се оплака, че още не са получили отговор на изпратено преди месец искане за информация по Закона за достъп до социална информация.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР