Протестиращи граждани блокираха и тази вечер столичния булевард Сливница, където

...
Протестиращи граждани блокираха и тази вечер столичния булевард Сливница, където
Коментари Харесай

Протестиращи отново блокираха бул. Сливница в София

Протестиращи жители блокираха и довечера столичния бул. " Сливница ", където в нощта на 7-и против 8-и май млад водач блъсна на пешеходна пътека младата двойка Ани и Явор, които починаха, съобщи БНР. 

Повече от 10 дни хората не престават да се събират на мястото и упорстват за правдивост и за промени освен в организацията на придвижването в региона на злополуката, само че и за по-големи и ефикасни санкции за убийствата на пътя. 

Протестиращите разясниха признатите от на първо четене в Народното събрание по-строги наказания за нарушаванията по пътищата. Някои са на мнение, че на провинили се водачи би трябвало да се лишава правото на ръководство на МПС, а други - те да поставят общественополезен труд.  

Протестът довечера стартира от нормалното си място на бул. “Сливница ” с респект към починалите младежи. Движението по булеварда беше блокирано еднопосочно към квартал “Люлин ”, а по-късно и кръстовището на “Сливница ” и “Константин Величков ” остана затворено за 20 минути. Градският превоз беше отчасти спрян. 

Междувременно към другите си претенции довечера протестиращите прибавиха и това да се възстановят броячите на светофарите, с цел да могат да реагират водачите в точния момент на промяната на цветовете.  

Голям митинг ще се организира на следващия ден в 11:00 в София и в още 15 града в страната с претенции за по-тежки санкции и за преодоляване на експанзията по пътищата.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР