Протести и безредици във Франция. Недоволството е свързано с правителството

...
Протести и безредици във Франция. Недоволството е свързано с правителството
Коментари Харесай

Протести и безредици във Франция

Протести и вълнения във Франция. Недоволството е обвързвано с държавното управление на френския президент Еманюел Макрон, което още веднъж оцеля след избор на съмнение.

Гласуването в Народното събрание бе поради предлагането за повишение на възрастта за пенсиониране от 62 на 64 години .

Френското държавно управление оцеля при два вота на съмнение

Протестиращите възпламениха купища отпадъци в центъра на Париж , които не са събирани с дни, поради стачките. Полицията е употребила сълзотворен газ против протестиращи преди обстановката да се успокои.

Правителството на Макрон оцеля и при двата вота на съмнение в Националното заседание, като при единия не доближиха едвам девет гласа, с цел да бъде сполучлив.

Така законът за пенсионната промяна може да се счита за признат.

В понеделник депутатите в Националното заседание гласоподаваха срещу двата вота на съмнение. Първият избор на съмнение, импортиран от центристите, събра 278 гласа “за ”, при нужни 287 гласа за събаряне на държавното управление.

След като се удостовери неуспеха на вота на съмнение,  депутатите от крайнолявата партия “Непокорна Франция ”  започнаха да скандират “Оставка! ”  към премиера Елизабет Борн и издигнаха плакати с надпис: “Ще се забележим на улиците! ”.

“Нищо не е решено, ще продължим да вършим всичко по силите си тази промяна да бъде оттеглена ”, сподели пред публицисти ръководителят на парламентарната група на “Непокорна Франция ” Матилд Пано

Блокирани пътища, усложнен превоз, окупирани летищни зали и кампуси, мобилизационни дейности в гимназиите, демонстрации на пътни възли или околовръстни пътища в няколко френски града доведоха до блокиране или закъснение на придвижването.

Общонационален ден на стачки и митинги е плануван за четвъртък във Франция.

Протести и вълнения във Франция

Бум на имотния пазар в Дубай

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР