Протестът срещу правителството и главния прокурор Иван Гешев продължава. Демонстрацията

...
Протестът срещу правителството и главния прокурор Иван Гешев продължава. Демонстрацията
Коментари Харесай

Протестиращи очакват Борисов на летище София

Протестът против държавното управление и основния прокурор Иван Гешев продължава. Демонстрацията още веднъж се организира пред постройката на Министерския съвет.

По обяд, до момента в който депутатите гласоподаваха вота на съмнение, недоволните от ръководството на Бойко Борисов се бяха събрали под прозорците на Народното събрание. Те посрещнаха с възгласи "Оставка " и освирквания превъзмогването на вота от депутатите.

По-късно митингът се реалокира пред постройката на държавното управление, където придвижването остана блокирано за повече от час, само че към този момент е възобновено. В момента стачкуващите са на дребни групи.

Междувременно част от участниците в митингите се насочиха към държавния ВИП на летище "София ", с цел да посрещнат премиера Бойко Борисов при завръщането му от Брюксел.

"Да блокираме Борисов на летището до Оставка! " е слоганът на акцията проведена от гражданското придвижване "БОЕЦ " и младежката организация на партия “Да, България “.

Премиерът Борисов се връща от договарянията по Многогодишната финансова рамка на Европейския съюз.

Очаква се 13-ият по ред протестен ден да премине в гражданско непокорство, каквато поръчка дадоха уредниците Арман Бабикян, адв. Николай Хаджигенов и проф. Велислав Минеков.

През миналото денонощие до окупация на основни здания в София не се стигна поради масираното полицейско наличие, което отдели държавните здания в необятен периметър. Протестиращите показаха недоволството си посредством блокиране на една от линиите на метрото. След което в Първо РПУ измежду арестуваните се оказа и някогашният народен представител от Национална движение „Симеон Втори" Минчо Спасов.

Все отново без съществени нарушавания на публичния ред са минали протестните дейности в понеделник вечерта. Четирима души са отведени в столични районни ръководства. Двама 16-годишни младежи, единият от които без документ за идентичност, са палили факли по време на шествието, а по-късно са предадени на родителите им. Полицията още веднъж припомня на участниците в протестните дейности да съблюдават публичния ред и да не се поддават на провокации.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР