Протест на производители на плодове и зеленчуци затвори за час

...
Протест на производители на плодове и зеленчуци затвори за час
Коментари Харесай

Протестиращи градинари блокираха за час движението при "Дунав мост"

Протест на производители на плодове и зеленчуци затвори за час придвижването в региона на граничния пункт " Дунав мост " при Русе. Недоволството им е от политиката на подкрепяне в земеделието.

Според производителите на плодове и зеленчуци политиката на страната ще докара до заличаване на българското произвеждане. Плащанията по схемата за обвързана поддръжка освен са закъснели, само че са и с 1/4 по-ниски по отношение на 2021 година, до момента в който себестойността на плодовете и зеленчуците се е увеличала с 50%. За тях различен проблем е неравномерното систематизиране на средствата за отплата от Covid-19 - в интерес на животновъдите.

" Подпомагането да бъде равнопоставено за всички. По тази причина казахме, че 50 на 50 е най-моралния, най-хубавият и най-хуманният метод за разпределение на тези средства ".

Това сподели Божидар Петков от Българската асоциация на малинопроизводителите и агроплодните. Преди да създадат шествие в региона на граничния пункт, градинарите демонстрационно изхвърлиха щайги с круши и ябълки, като оповестиха, че предходната година са били изкупувани по 12 стотинки за кг.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР