Протекционизмът и изолационизмът не са правилният начин за справяне с

...
Протекционизмът и изолационизмът не са правилният начин за справяне с
Коментари Харесай

Меркел: Изолационизмът няма да реши световните проблеми

Протекционизмът и изолационизмът не са верният метод за справяне с световните проблеми. Това обръщение насочи немският канцлер Ангела Меркел пред Световния стопански конгрес в Давос. Така тя стана третият международен водач след вчерашните изявления на министър председателите на Индия и Канада, отправил рецензия към политиката, която води Доналд Тръмп под лозунга "Америка преди всичко ". Самият Тръмп идва в четвъртък в швейцарския курорт.

Меркел съобщи, че Европа не трябва да се сърди на президента на Съединените щати за данъчните облекчения, които вкара в страната си.

"Вместо това сами би трябвало да помислим за конкурентни данъчни промени, като да вземем за пример концепцията за обединен режим на корпоративно облагане сред Германия и Франция ", уточни тя.

Меркел прикани и за старания за политически промени в Европейския съюз.

Като европейци ние сме изправени пред огромна задача – в случай че желаеме да ни взимат на съществено, да работим дружно в областта на външната политика. Общата европейска външна политика още не е сполучливо развита. Ако оставащите в Европа 27 страни-членки не са в положение да изпращат единни послания към огромните страни като Китай, Индия, Съединени американски щати и Русия, а външната им политика продължава да се дефинира на национално равнище, няма да можем да бъдем световен състезател, съобщи немският канцлер.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР