Протеините (белтъчините) са основни градивни единици в клетъчните структури на

...
Протеините (белтъчините) са основни градивни единици в клетъчните структури на
Коментари Харесай

Протеинът: Най-вкусният и здравословен начин за отслабване

Протеините (белтъчините) са съществени градивни единици в клетъчните структури на живите организми. Основното, което следва да запомним, е тяхната роля в храненето ни – да оказват помощ на човешкото тяло да се обновява, пораства и развива, написа Obekti.bg.

Пълноценното действие на човешкото тяло изисква консумация на несъмнено количество аминокиселини всеки ден. Тях то си набира, като смила белтъците (протеин) в храната и усвоява аминокиселините, от които са построени протеините. Ако количествата белтък в храната на индивида са трайно занижени, тялото реагира със занимателен напредък, загуба на мускулна и органна маса, боледуване и даже гибел.

След това малко показване, идва ред на главния въпрос: Как приемът на протеин може да помогне за намаляване?

Протеинът е най-важното хранително вещество за отслабване и реализиране на добре изглеждащо тяло. Високият банкет на протеин, потвърдено форсира метаболизма, намалява апетита и повлиява позитивно върху хормони, които са тясно свързани с регулацията на тежестта, като грелин, GIP и GLP-1 (хормони за ситост). Протеинът ще спомогне в отслабването и загубата на мазнини даже в най-проблемните области посредством доста на брой дейности и механизми.

Протеинът трансформира равнищата на няколко регулиращи телесното тегло хормона. Теглото интензивно се контролира от мозъка, изключително в региона наречена хипоталамус. За да може мозъкът да дефинира тъкмо по кое време и по какъв брой да се храни, той обработва голям брой друга информация. Някои от най-важните сигнали към мозъка са хормоните, които се трансформират в отговор на храненето.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР