Проследяваме най-важните акценти за визитата на папа Франциск през месец

...
Проследяваме най-важните акценти за визитата на папа Франциск през месец
Коментари Харесай

Папа Франциск пристига със самолет на летището в Граф Игнатиево

Проследяваме най-важните акценти за визитата на папа Франциск през месец май с отец Димитър Димитров, церемониер на папското посещаване в България.

Отец Димитър уточни, че 200 ще бъдат децата, които се чака да вземат първо причестяване в храма " Пресвето сърце Исусово " в град Раковски на 6 май. Тогава се чака да бъде отслужена литургията, в която ще взе участие папа Франциск, дружно с католическото духовенство. Той ще кацне с полет от София на летището в Граф Игнатиево и с папамобил ще посети Раковски, оповестява БНР. 

Пратениците на Ватикана са наблюдавали всички направления, по които ще се движи Светият отец с папамобила, с цел да приветства жителите на Раковски и гостите. Следобед в енорийската черква " Свети Архангел Михаил " папа Франциск ще има среща с младежи, католическата общественост и избрани представители.

За къса отдалеченост от 17 години в България идва втори папа, това е за нас изключителна наслада, уточни отец Димитър.

Той сподели още,че подготовката върви в елементи, в духовния аспект също сме почнали всички действия с цел да посрещнем наследника на Петър. Броят на записаните за визитата на папата в София се усилва всекидневно, като към този момент няколко десетки хиляди от цялата страна са изявили предпочитание да участват на литургията.

Мотото на визитата е взето от папа Свети Йоан XXIII, той написа апел за международен мир към всички почитатели на Исус Христос. Папата избира тъкмо това мото за идването си в България. 

Имаме специфичен конкурс за картина, която да бъде подарена на Папата от Раковски, напълно скоро ще разберем кой е победител от локалните художници. Предвидено е специфични екрани да предават литургията за всички, които не могат да участват в храма, тъй като в него може да влязат до 800 души.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР