Проследих внимателно коментарите на Дончев и енергийната министърка за Националния

...
Проследих внимателно коментарите на Дончев и енергийната министърка за Националния
Коментари Харесай

Христо Иванов: В Плана за възстановяване липсва темата за енергийната трансформация

Проследих деликатно мненията на Дончев и енергийната министърка за Националния проект за възобновяване и резистентност и нищо от казаното не може да опровергае убеждението ми, че това е несъвършен опит за кражба от бъдещето ни. Двамата не престават да повтарят познатите клишета и общи изречения без наличие.
Трудно могат да убедят някого, че това не е проект на хора от предишното, мощно напомнящ на интервала преди 10 ноември 1989 година – проекти без смисъл и посока, от ръководещи, които знаят, че скоро няма да са във властта. Това се споделя в позиция на, съпредседател на Демократична България.
 Христо Иванов: В Плана за въстановяване липсват нововъведенията Христо Иванов: В Плана за въстановяване липсват нововъведенията
В показания предходната седмица план на българския проект за възобновяване и резистентност липсва ясна и смела огромна цел, към която стр...
Пак да повторя, деликатният прочит на оферти, прави явно едно – приготвя се плячкосване на предстоящ публичен запас посредством систематизиране към картелите на властта, които да „ усвоят “ европейските пари за възобновяване на България след рецесията с пандемията. Този проект няма ясна цел и фокус, неопределен е, безпринципен и демонстрира обидно ниска упоритост.
Отсъстват принадлежности за стопански напредък и ограничения, които да подтикват възобновяване на дребния и междинния бизнес, потърпевш тежко от противоепидемичните ограничения. Голямата изчезнала тематика е енергийната промяна и ограниченията в поддръжка на районите, подвластни от въглища, акцентира Иванов.
Няма ангажимент за опазване на работните места и приходите на хората; опазване на конкурентоспособността на промишлеността и качествено възстановяване на околната среда.
В така наречен „ Втори дирек: Зелена България “ е планувана единствено една промяна – либерализация на електроенергийния пазар на едро. Ангажимент, който България трябваше да е изпълнила още в границите на Третия енергиен пакет до края на 2016 година, в този момент е посочен като съществена промяна с вероятност до 2030 година, при изискванията на настоящ Четвърти енергиен пакет и законова норма в Закона за енергетиката, с която е подложен краен период за цялостна либерализация на електроенергийния пазар на едро до 01 юли 2021 година
 Христо Иванов: Вместо визия за вложения, получихме шопинг лист за асимилиране Христо Иванов: Вместо визия за вложения, получихме шопинг лист за асимилиране
Сред многото думи ние не видяхме визия. Включени са всички вероятни клишета. Всички вероятни верни епитети и съществителни са н...
Друга промяна в енергийния бранш препоръчаният проект не планува. Това е съществено оттегляне от европейските енергийни и климатични политики. По-важното – това е неприличен отвод да се даде опция на българската енергетика да се модернизира и трансформира, ставайки основа за икономическо развиване и напредък.
В проекта, който би трябвало да даде 10-годишната вероятност на страната ни, не е подложен основният въпрос за българската енергетика – по какъв начин да запазим комплекс като енергийното сърце на България посредством трансформирането му в енергиен комплекс от ново потомство с нова вероятност за работещите хора в района и съпътстващата промишленост. Това е неприемливо и безконтролно. Защо се прави? Дали тъй като корупционните пари за АЕЦ Белене не изместват фокуса на интереса на властта от Маришкия басейн?
Европейската комисия особено приканва България при създаването на националния проект за възобновяване и резистентност да се плануват ограничения в поддръжка на обективен преход на районите, подвластни от въглища, съпроводени с ясна тактика за поощряване на възобновимата сила.
Нужно е решение, което да даде ясна вероятност на Старозагорския район за развиване и напредък посредством целенасочени вложения за промяна и претовареност, обучение и чист въздух. Решение, което да резервира водачеството на района измежду областите с най-голям БВП на глава от популацията в страната. Това е допустимо, в случай че България се възползва от всички механизми за финансиране и поддръжка, които Европейската комисия сътвори за икономическото възобновяване след пандемията посредством вложения в нови технологии и енергийна промяна. Възможно е, само че не и до момента в който тези ръководещи чертаят проектите за развиване на страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР