Проруската пропаганда, в която сега се включват и призиви срещу

...
Проруската пропаганда, в която сега се включват и призиви срещу
Коментари Харесай

Момчил Дойчев: Идеята за референдум за еврото разчита на масовото невежество

Проруската агитация, в която в този момент се включват и апели против влизането в еврозоната, не среща задоволителен отпор от евроатлантическите партии в България, които наподобява не преценяват заплахите от това за независимостта на страната. " Про-Путинските националисти " работят против българския народен интерес, а прокуратурата и службите за сигурност не ревизират дали имат връзки с Кремъл, като че ли България е освен енергийно, а политически и корупционно пленена страна. Това сподели доцент Момчил Дойчев, политолог и съпредседател на Атлантическия съвет пред.

" Активно се основават политически планове, които искрено желаят да ни извадят от евроатлантическия и цивилизован свят и да ни вкарат назад в Азия... Изборът не е сред еврозоната и независимия лев, а сред еврозоната и рублозоната. "

Идеята за референдум за влизането на България в еврозоната разчита на " всеобщото незнание " на популацията по политически и стопански въпроси и е ориентирана към хората, които гласоподават без да знаят, че гласоподават срещу личните си ползи, разяснява Дойчев.

" Много е рисково и тъй като евроатлантическите партии нямат обикновена визия за заплахата. Може би си дават сметка, само че не виждам по какъв метод действителните им политики спомагат за това да се сътвори - след последващи възможни избори - едно в действителност евроатлантическо ръководство, в случай че те водят война между тях и няма допирни точки, по които да обединят и вдъхновят хората за това, че в действителност е застрашено самото битие на България като свободна и самостоятелна страна, че против нас се води война, че най-голямата опасност е Русия, а не еврото и Европа. Виждаме, че такава агитация непрестанно тече по всевъзможни канали. "

Не мисля че може да се стигне до референдум, защото няма да се събере задоволителна поддръжка в Народното събрание, сподели Дойчев. Бизнесът си дава прелестна сметка, че подобен резултат, какъвто чакат популистите, ще има съществени отрицателни резултати, добави той.

" Българска социалистическа партия би трябвало да е луда да се върже на тази Копейкинска тактика. " В момента в международен мащаб се противопостявят две разнообразни хрумвания по какъв начин да се противодейства на Русия - обичайния натурализъм, който упорства за някакъв тип победа над Кремъл, и по-либералния метод, който да даде опция на Путин да подписа мир. Този спор се отразява и в забаването на решението на Европейски Съюз за шестия пакет от наказания и ембаргото на съветския нефт, счита Дойчев.

" Тази [либерална] идея не регистрира, че войната към този момент е почнала и не е единствено против Украйна, а против целия цивилизован свят, свободата и демокрацията... Русия не желае договаряния, а цялостна капитулация на нападнатата страна и желае да възвърне своята сфера на въздействие. "

Хибридната война, която Путин стартира през 2008 година с военни дейности против Грузия, а по-късно и против Украйна, се е разширила до Европейски Съюз и Съединени американски щати, защото се бори против евроатлантическите цености, сподели Дойчев. Режимът на Путин става неототалитарен от нов вид, примес от болшевизъм, сталинизъм и фашизъм.

Чрез опълчването на ултралиберали с ултраконсерватори благодарение на национализма и старите имперски упоритости, Путин работи за политическото разделяне на Европа и Съединени американски щати - както пролича при Брекзит, каталунския референдум в Испания, президентските избори в Съединени американски щати.

Санкциите ще имат доста мощно въздействие върху стопанската система на Руската федерация в дълготраен проект, само че в кратковременен проект оказват по-пряк резултат върху ползите на страни от Европейски Съюз като България, които са мощно подвластни политически и стопански от Русия, разяснява Дойчев.

" Ясно е, че " Нефтохим " на " Лукойл " работи с нефт от всякъде. Това може да бъде преодоляно. Въпросът е за тези политически връзки, които съществуваха по време на целия преход към пазарна стопанска система, които ни дърпат обратно към съветската сфера на въздействие. Те са преди всичко корупционни - погледнете метода, по който става търговията с " Лукойл " посредством Litasco, тъй че този на ниска цена сега съветски нефт се купува доста по-скъпо. "

Основните пропагандни тези на Русия се разпространявят в България без никаква реакция от партиите и органите по сигурност.

" Това са показа, които разчитат на един внедрен религиозен нрав във връзка с Русия на простолюдието в България, което за жалост заради неприятното обучение се усилва... Тези хора не могат да мислят и на това се разчита като им се внедряват в главите комфортни митологеми, посредством които се манипулира съзнанието им и те стават последователи на партии, които работят срещу техните лични стопански ползи. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР