Пропагандните средства се опитват да представят социализма като възможно най-лошото

...
Пропагандните средства се опитват да представят социализма като възможно най-лошото
Коментари Харесай

Искра Баева: Пропагандата очерни хубавия социализъм!

„ Пропагандните средства се пробват да показват социализма като допустимо най-лошото и ненапълно съумяват при новото потомство. Както виждаме, има и следващите проектозакони и оферти да се дефинира комунистическият режим за незаконен. Тази агитация има влияние изключително върху междинната класа и по тази причина Българска социалистическа партия доста ясно би трябвало да дефинира посоката, която търси. Най-вече ми се коства, че главната цел на левицата в България би трябвало да бъде ориентирана към очовечаване на обществото. ” Това съобщи историкът проф. Искра Баева на проведената от Българска социалистическа партия полемика „ Левицата в България – хрумвания, стратегии, политики “, предава Българска телеграфна агенция. 

По думите ѝ по отношение на положението, в което се намира българската левица и в частност Българска социалистическа партия като най-голямата лява партия, казусът не е толкоз абстрактен, колкото е прагматичен.

„ Защото ние се сблъскваме с недоверието на българските гласоподаватели към левите партии. То се отнася и до Българска социалистическа партия, само че се отнася и до всички леви политически обединения. Българските леви обединения показват разнообразни хрумвания и са обхванали теоретичното пространство на левицата във всяко едно отношение и все пак не съумяват да намерят своя път до гласоподавателите. Когато кажем, че Българска социалистическа партия би трябвало да съставлява ползите на междинната класа, въпросът е, че първо, тя не се възприема като такава, и второ – към междинната класа са отправени всички политически партии “, сподели проф. Баева.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР