Пропагандистката на Кремъл Маргарита Симонян заяви, че споровете на Армения

...
Пропагандистката на Кремъл с шокиращо съобщение: Съседна на Русия страна няма да съществува след 5 години!

БГНЕС/ EPA/MIKHAEL KLIMENTYEV/KREMLIN / POOL MANDATORY CREDIT

Коментари Харесай

Пропагандистката на Кремъл със зловещо съобщение: Съседна на Русия страна няма да съществува след 5 години!

Пропагандистката на Кремъл Маргарита Симонян съобщи, че разногласията на Армения с Русия по отношение на ръководения от Москва блок за сигурност може да доведат до това, че южнокавказката страна да престане да съществува до половин десетилетие.

Главната редакторка на кремълския рупор RT е съдружник на Владимир Путин и постоянен посетител на държавната телевизия, където прокарва реториката на съветския водач за пълномащабната му инвазия в Украйна.
По време на въпроси и отговори на Световния юношески фестивал в Сириус, в съветския Краснодарски край, Симонян разкритикува арменския министър-председател Никол Пашинян. Той прекрати присъединяване на Ереван в Организацията на контракта за групова сигурност (ОДКС), която се смята за съветски еквивалент на НАТО.

Миналия месец Пашнинян съобщи, че ОДКС е провалила Армения, като замрази присъединяване ѝ в блока. Защото на Русия към този момент не може да се разчита като на благонадежден сътрудник в региона на защитата.

Въпреки това няма публични стъпки от страна на Ереван за отдръпване от алианса.

„ Младите хора в Армения би трябвало да схванат, че Пашинян е изменник на арменския народ и води Армения към цялостно заличаване, в случай че остане на власт “, съобщи Симонян в понеделник под аплодисментите на публиката.

Симонян, която е от арменски генезис и се разказва по едно и също време като рускиня и арменка, съобщи, че в случай че гласоподавателите продължат да поддържат Пашинян, „ след пет години няма да има Армения.

Точно както към този момент няма Карабах във типа, в който арменците се нуждаеха от него “, сподели Симонян. „ Армения въобще няма да съществува, ще видите. “
Многократно е имало конфликти сред силите на Армения и Азербайджан. През септември предходната година те започнаха атака в отделилия се район Нагорни Карабах, интернационално приет като част от Азербайджан. В него живее преобладаващо етническо арменско население. Победата на азербайджанците беше последвана от изселване на съвсем цялото арменско население. Ереван изрази угриженост Русия да не се намеси в спора. Баку беше упрекнат в етническо пречистване, което той отхвърли.

Баку не е член на ОДКС. Блокът има съглашение, сходно на член 5 от Северноатлантическия контракт на НАТО, съгласно което акт на експанзия против един от подписалите го се смята за нахлуване против всички членове.

Олеся Вартанян, старши анализатор на Международната спешна група (МКГ) за района на Южен Кавказ, съобщи пред Newsweek предишния месец, че замразяването на присъединяване на Ереван в ОДКС е въпрос от няколко години насам. Това е по този начин, „ изключително откакто Армения стартира да изпитва от ден на ден проблеми във връзка с неспособността си да предотврати всевъзможен тип набези “.

„ Русия не беше в положение да предотврати непрекъснатите набези, които се правят от азербайджанска страна на границата; видяхме, че Русия бездейства “, сподели Вартанян.

Тя добави, че отдръпването от ОДКС би било голям политически ход. „ Защото това ще бъде още един съдружник на Русия, който е толкоз подвластен от нея от толкоз дълго време и внезапно й обръща тил, до момента в който всичко към момента се случва в Украйна “.

В понеделник Симонян добави, че „ дано те (арменските избиратели) да продължат да избират Пашинян, в случай че такава самоубийствена политика им е близка “.

Въпреки че във видеото, което към вторник е събрало над 336 000 гледания, Симонян не споделя, че Русия ще нахлуе в страната, икономическата и военната взаимозависимост на Армения от Москва може да я направи уязвима.

„ Шефът на пропагандата на Путин Симонян прави следващото си изказване, с което загатва, че Армения е в листата на Путин за придобиване “, разгласява проукраинският консуматор на X Jay в Киев. „ След като Конгресът на Съединени американски щати към този момент е неподвижен, Путин вярно схваща, че няма да има последици за нищо, което прави “.

 

Източник – Newsweek/Превод:SafeNews

Още вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР