Промяната в позицията на министъра на земеделието Кирил Вътев относно

...
Промяната в позицията на министъра на земеделието Кирил Вътев относно
Коментари Харесай

Политолог: Правителството сгреши, зърнопроизводителите могат да повлияят на местните избори

Промяната в позицията на министъра на земеделието Кирил Вътев по отношение на възбраната за импорт на украинска земеделска продукция беше директно обвързвана с макроикономически индикатори. Това сподели в ефира на Euronews Bulgaria политологът Георги Проданов. Зърнопроизводителите обаче са авторитетна и доста мощна стопански група и те са извънредно значими на локални избори. Те могат да предпоставят изборите в дадени общини, изясни той.
Не мисля, че тъкмо този миг беше добре отигран от държавното управление с оглед точно на това – на някои места може да се получи непредвиден резултат на локалните избори. Не приказваме въобще в посока на това, че браншът „ зърнопроизводство “ ще банкрутира или загине, приказваме за хора с извънредно съществени финансови запаси.
По времето на държавното управление на Бойко Борисов зърнопроизводителите бяха един от факторите, който предопределяше края на изборите, сподели още Проданов. Те от време на време проведоха бутафорни митинги, с помощта на които получаваха нарастване на дотациите и доплащанията си, безапелационен беше той.

Според политолога една от задачите на българското държавно управление е да бъде дадена опция на Украйна да изнася повече от зърното, създадено на нейна територия за сметка на това, което изнасяше Русия по силата на Зърнената договорка.

Цялото изявление вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР