“Промяната трябва да дойде преди всичко в отношението към работата,

...
“Промяната трябва да дойде преди всичко в отношението към работата,
Коментари Харесай

Милен Митев: Промяната трябва да бъде в отношението към работата



“Промяната би трябвало да пристигна на първо място в отношението към работата , която вършим всеки ден, и към нашите слушатели. “ – сподели в предаването “Нашият ден “ генералният шеф на БНР Милен Митев в Деня на българското радио.

“Честит празник на всички сътрудници от Националното радио! Целите на радиото са ясни – като социална медия, ние се опитваме да дадем оптималната добавена стойност на цялото българско общество.

Създаваме стратегии и излъчвания за всички групи на обществото. Обръщаме внимание на проблеми, на които може би други не биха обърнали.

Много е значимо да продължим да вършим това освен в ефир, а и на всички места другаде, където аудиторията може да ни види, да ни чуе и да ни прочете . Да бъдем на всички места!

Нашето наличие да продължава да носи качествената марка БНР освен в ефирните стратегии, а и в интернет, в обществени мрежи, с цел да извървим ние пътя към аудиторията, да не чакаме единствено тя да търси нас . “

Дигитализацията

“В чисто административен проект ще създадем една конструкция, която да се занимава със основаването на цялото цифрово наличие и нейни артикули на БНР – текстово, аудио- и видеосъдържание, тъй че да подобрим координацията, да планираме по-добре и да насочим ресурсите си към тези медийни артикули, които считаме, че имат най-голяма изгода за българското общество и освен за него.

Тази промяна би трябвало да даде резултат още към втората половина на актуалната година, в която да се усъвършенства нашето наличие онлайн във всички платформи, в които медийните ни услуги попадат. Ще се постараем да бъдем по-видими. "

Административната конструкция е единствено първата нужна стъпка . Важното е хората, които влизат в тази конструкция, да поемат с готовност и възторг задачата БНР да бъде в действителност една съвременна медия, която показва себе си във всички налични софтуерно все още форми.

Хубавото е, че имаме към този момент главните градивни блокове, които са ни нужни за това развиване, защото най-важно е наличието, а ние разполагаме с чудесни запаси, които могат да го основават. Преди всичко, несъмнено, са публицистите в радиото, само че има и техническите запаси. Можем да го създадем, стъпката не е чак толкоз огромна. “

Пандемията

“Най-голямото предизвикателство е – по какъв начин в тези условия да продължим своето развиване.

Към момента радиото стои добре финансово , само че в тази обстановката не е ясно докога ще продължим да бъдем в това състояние.

Като началник на публичната медия, на мен ми се желае не просто да стоим устойчиво, а да се развиваме .

Именно в това виждам най-голямото предизвикателство – по какъв начин в тези финансови рамки, които имаме, в тази усложнена конюнктура – както в страната, по този начин и в световен аспект, да продължим своето развиване. “

Финансиране и възнаграждение

“Най-напред ще се стремя към основаването на по-добра съгласуваност сред всички стратегии и дирекции в радиото . Това е и повода да желая нелинейното наличие да се ръководи от едно място .

В момента, в който както ефирните стратегии и излъчвания, по този начин и нелинейните ни медийни услуги, стартират да се възнамеряват с една цялостна визия и план , тогава ресурсите, които имаме, колкото и да са лимитирани, ще могат да се насочат към избрани места и хората, които имат предпочитание да се развиват и да работят, да бъдат поощрени. "

Възнагражденията

“Наясно съм, че възнагражденията в радиото на доста места изостават доста от междинното равнище за сходни длъжности отвън БНР, което доста ме натъжава, тъй като качеството на радиото надвишава доста заплатите, които доста от сътрудниците ни получават. Техният труд е заслужен и би трябвало да бъде обезщетен почтено.

Ключовата дума на всички места е оптимизация . Спецификата на нашата активност е такава, че няма кой знае какво поле за усъвършенстване, с цел да поддържаме 24 часови стратегии – две национални, девет районни, с цел да имаме уебсайт, с цел да поддържаме и цифровизираме архивите, са ни нужни избран брой хора, под които няма по какъв начин да паднем .

Единственият метод казусът да бъде трайно и дефинитивно решен е със промяна на модела на финансиране . Като тръгнем от това каква задача обществото слага на БНР. “

Чуйте Милен Митев в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР