Промяна в заплащането на нощния труд поискаха от КТ "Подкрепа".

...
Промяна в заплащането на нощния труд поискаха от КТ "Подкрепа".
Коментари Харесай

КТ Подкрепа: 400 000 българи са в евтиния ад на нощния труд

Промяна в заплащането на нощния труд желаеха от КТ "Подкрепа ". Синдикатът упорства заплащането му да стане най-малко 2,55 лева В момента нощният труд коства 25 стотинки на час. Тази ставка не е променяна най-малко от 10 години, акцентираха от синдиката.

Нощният труд е на ниска цена пъкъл, безапелационни са от синдиката.

Едно кафе в региона на централата на КТ Подкрепа коства, колкото една промяна нощен труд, пресметнаха синдикалистите. Те подсетиха, че няма правилник за заплащането му.

След диалог с премиера и финансовия министър му било обяснено, че ще е необходим спомагателен финансов запас, с цел да се реши казусът в Министерство на вътрешните работи и Министерство на защитата. "Особено остро стои въпросът в системата на Министерство на вътрешните работи ", сподели Димитър Манолов.

Доскоро там не се е заплашвал въобще нощният труд. Синдикатът желае обаче коренна смяна в посока заплащането на нощния труд и за неговото полагане у нас. Над 400 000 души у нас поставят нощен труд. Още през 2006 година е избран размерът на възнаграждение на нощен труд от 25 стотинки. КТ "Подкрепа " е безапелационна, че нощният труд е нездравословен за здравето.

СЗО предлага той да бъде стеснен, там където е допустимо. Според проучване полагащите нощен труд остаряват с 6 години и половина по-рано от другите.

Друго проучване е направено измежду 75 000 медицински сестри. То демонстрира, че една от 10 ще почине прибързано. Над 80% от полагащите нощен труд получават до 1000 лв.. Освен това те хората си заплащат превоза до местоработата от личния джоб. Нощен труд би трябвало да се поставя единствено при последна нужда, безапелационни са от "Подкрепа ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР