Промяна в тона към България на албанския премиер Еди Рама

...
Промяна в тона към България на албанския премиер Еди Рама
Коментари Харесай

Еди Рама към България: Да, имахме спор, но той няма общо с дълбочината на отношенията ни

Промяна в тона към България на албанския министър председател Еди Рама единствено месеци след рецензиите му към българската позиция към Скопие.

Според Рама, Албания и Северна Македония не би трябвало да бъдат обсъждани в пакет по пътя им към Европейски Съюз.

" Разбира се, не съм не запомнил, че имахме миг на спор. Но това беше доста съответен случай в доста съответен миг. Той нямаше общо с корените, с дълбочината на нашите връзки, оповестиха от Българска национална телевизия.

Но като приказваме за този съответен случай със Скопие, не предпочитате ли да бъдете съдени по Вашите лични заслуги, а да не бъдете обвързани със Северна Македония по пътя към Европейски Съюз? Или предпочитате да вървите в пакет? " счита той.

" Ама по това време, както си спомняте, разделяното не беше вид. Защото не решавахме ние, а Европейският съвет. Това направи нашата обстановка много притеснителна, а нашата позиция - много сложна. Днес, считам, нашите пътища се разделиха естествено. Защото от момента, в който дадена страна стартира договаряния по присъединение, нейният път зависи от заслугите ѝ, а не от политика или геополитика. Най-малкото, по този начин е на книга. Е, знаем, че от време на време - а и от ден на ден - написаното на книга не се случва в действителността. Но не виждам причина да бъдем държани дружно повече. Всеки има своя път ", безапелационен е още Еди Рама.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР