Промяна и за българската култура искат музикантите. Това заяви в

...
Промяна и за българската култура искат музикантите. Това заяви в
Коментари Харесай

Димитър Атанасов, музикант: Подкрепяйте българската музика, за да я има!

Промяна и за българската просвета желаят музикантите. Това съобщи в ефира на БНР-Бургас артистът и продуцент Димитър Атанасов, известен с дуета си с Христо Младенов:

„ Надяваме се, българската просвета с изключение на да продължи да съществува във всичките си форми и никой от жанровете да не бъде стеснен, и да просперира. Много се надяваме парите за просвета, което не значи подаяния-парите за реализиране на публични културни планове, да бъдат заслужено и вярно оразмерени. Неща, които се случват в България, стигат не до доста хора, а заслужават. Надяваме се, това да бъде една от измененията! “

Подкрепяйте българската музика, с цел да я има, прикани от ефира на публичната медия още Димитър Атанасов.

Димитър и Христо се събират за първия си план през 2011 г. Няколко години и няколко солови плана по-късно те образуват публично дуета си. През 2017 г. стават известни като първият дует в историята на " Гласът на България "  с кавъра си на „ Уморени крила “ и обработката на „ Девойко, мари, хубава “. Тяхната „ Девойко “ влиза в учебника по Музика за 10 клас. Дуетът е част и от някоко спектакъла на Нешка Робева. В края на 2018 г. излиза дебютният албум на дуета озаглавен " Крила ". В него са включени 12 трака и 3 инструментални съпровода, които преплитат акустичното с поп-рок звучене и етно привкус. В края на 2020 излиза и вторият им албум „ Най-доброто време “. Той е във формат EP  с шест  песни. Първи сингъл от него е „ Лале ли си, зюмбюл ли си “, която записват в пещерата Съевата дупка при рискови условия. В концертната зала на пещерата, при 7° температура, мокрота 98% и мощно повишени равнища на въглероден диоксид, дуото прави записа на красивата фолклорна ария, която съчетава електронно звучене с ударни принадлежности. За Рождество бе записана нова версия на „ Коледа пристигна “с гласовете на вокален отбор " Фортисимо " с началник Милена Добрева. Димитър Атанасов разяснява:

" Посланието на тези песни е положително. Най-доброто време е тук и сега-ако имаме някакво положително желание, то не би трябвало да бъде отлагано! "

Повече чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР