Промоутърът на световния шампионат по мотоциклетизъм Дорна Спорт ще подпомогне

...
Промоутърът на световния шампионат по мотоциклетизъм Дорна Спорт ще подпомогне
Коментари Харесай

MotoGP ще помага за заплати на служители в частните отбори

Промоутърът на международния шампионат по мотоциклетизъм Дорна Спорт ще подкрепи финансово всички сателитни тимове от MotoGP и съставите от Moto2 и Moto3 по време на пандемията от ковид, оповестява Апелативен съд. Целта е да бъдат изплащани възнагражденията на чиновниците, които не получават цялостна поддръжка в случай на изолираност и карантина.

Ситуацията с COVID-19 анулира или отсрочи първите пет надпревари от сезон 2020, а идващите два във Франция и Италия сигурно няма да бъдат извършени в точния момент. Така спонсорите няма по какъв начин да извършват договорите си и тимовете могат да влязат във финансов колапс. Дорна също не получава нормалните средства от права за осъществяване на надпревари, само че изпълнителният шеф на промоутъра Кармело Еспелета съобщи в изявление за испанския ежедневник Апелативен съд, че сателитните отбори сигурно ще получат финансова инжекция.

„ Искаме да помогнем, тъй като за този шампионат най-ценният актив са самите хора, работещи по провеждането му. В падока има огромна група от хора и ние би трябвало да го поддържаме жив и в положително положение. В момента проучаваме всички потребности на тимовете в Moto2 и Moto3, които към този момент получиха по 25 хиляди евро на водач. “

„ За MotoGP също се работи, с цел да се изплащат възнагражденията на чиновниците. В този случай сумата няма да бъде закрепена за обособен водач, а за избран тим. В сметката включваме месечните разноски и ще опитаме да помогнем най-малко за идните три месеца “.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР