Промишлената активност в САЩ се разшири през март до най-високо

...
Промишлената активност в САЩ се разшири през март до най-високо
Коментари Харесай

Ръст на промишлената активност в САЩ до 37-годишен връх през март



Промишлената интензивност в Съединени американски щати се разшири през март до най-високо равнище от 37 години насам с помощта на мощен напредък на новите поръчки, което е следващ явен сигнал, че евентуално е в ход упования от мнозина напредък на водещата международна стопанска система.

Индексът ISM, измерващ интензивността в индустрията, скочи през март до 64,7 пункта от 60,8 пункта през февруари, достигайки най-високо равнище от декември през далечната 1983 година Индексът остава устойчиво в равнищата на напредък (над значимия водораздел от 50,0 пункта) за единадесети следващ месец, което е знак за продължаващо мощно показване на промишления бранш в Съединени американски щати, формиращ към 11,9% от американската стопанска система.

Производственият ISM показател се увеличи до 68,1 пункта от 63,2 пункта през февруари, до момента в който ISM показателят на новите промишлени поръчки скочи през март до 68,0 пункта по отношение на 64,8 пункта през февруари, достигайки най-високо равнище от януари 2004 година Промишленият напредък способства и за повишаване на заетостта в бранша, като показателят на трудова претовареност в промишлените предприятия скочи от 54,4 пункта през февруари до 59,6 пункта, достигайки най-високо равнище от февруари 2018 година

 Графика на промишления ISM показател

" Промишлената стопанска система продължи да се възвръща през март. Въпреки това интервюираните мениджъри оповестяват, че техните компании и снабдители не престават да се борят да отговорят на възходящите равнища на търсене вследствие на отрицателното влияние на коронавирусната рецесия, ограничаващо наличността на части и материали ", означи Тимъти Фиоре от организация ISM.

Малко преди този момент изследване бяха оповестени резултатите от аналогичната анкета на организация IHS Markit, съгласно които промишленият PMI показател в Съединени американски щати се увеличи през март до 59,1 пункта от 58,6 пункта месец по-рано.

Това е второто най-високо равнище на промишления PMI в историята. Най-бързият и най-значителен растеж се следи при общите нови промишлени поръчки, като покачване бележат и експортните поръчки. Въпреки повишаването на търсенето обаче, самото промишлено произвеждане не отбелязва по-рязко усъвършенстване заради " дефицит на доставки и невиждано удължение на периодите за осъществяване " поради наложените ограничения за ограничение на по-нататъшното разпространяване на Covid-19.

" Тъй като бизнес упованията стават още по-оптимистични през март, по-нататъшният мощен напредък на производството наподобява евентуален през второто тримесечие, само че огромният въпрос ще бъде дали възходящият ценови напън също ще се ускори ", означи Крис Уилямсън, основен икономист на IHS Markit.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР