Променят закона за енергетикатаНякой иска да повтори февруарските събития от

...
Променят закона за енергетикатаНякой иска да повтори февруарските събития от
Коментари Харесай

Борисов: Този път оставка няма да има

Променят закона за енергетиката


„ Някой желае да повтори февруарските събития от 2013 година Пак ЧЕЗ, отново ток. Този път оставка няма да има. Обещавам на тези хора да ги разнищя до дъно. Господ ми е очевидец. Как може някой да си намерения, че ЧЕЗ ще продаде нещо на нас? “Това съобщи министър председателят Бойко Борисов на ексклузивен брифинг в Народното събрание във връзка на договорката за продажбата на ЧЕЗ. Премиерът осведоми, че е получил конфиденциална информация от чешкия си сътрудник Андрей Бабиш. „ Отговорът сме дали на госпожа Караянчева, да го подава в секретната секция на Народното събрание “, разгласи Борисов. Той акцентира, че договорката не е завършила, имало единствено някакви хвърчащи писма „ за комфорт “. „ За госпожата ще има най-вече 10 % “, предвижда министър председателят възможния предстоящ дял на Гинка Върбакова.

Като разгледах това, което министър председателят на Чехия ми е изпратил, виждам руско-грузински офшорки, съветски банки, български и то от тези, които и преди по някаква причина са имали проблеми. Тъй като законът за банките е доста непоколебим, ще им спестя имената за пред медиите, само че парламентаристите могат да отидат и да се срещнат, съобщи Борисов и продължи:

„ Толкова ювелирна, хубава интервенция отново ни спретнаха. Знаят, че сме в чужбина, знаят, че съзнанието ни е ангажирано там. Няма да им дам да ни петнят репутацията. Тези хора са ме сваляли веднъж от власт, този път няма да стане “. Премиерът се зарече да ги „ гони поред, този път до дъно ”.

Борисов заяви, че ГЕРБ ще изготви промени в Закона за енергетиката. „ Ще замоля незабавно шефа на Българска народна банка да види какви са тези писма и да види тези банки дали са ги изпращали. Нашият банков контрол да се намеси “, прикани Борисов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР