Променя се таксата за аеронавигационно обслужване. Това реши Министерският съвет

...
Променя се таксата за аеронавигационно обслужване. Това реши Министерският съвет
Коментари Харесай

Увеличава се таксата за прелитане над България

Променя се таксата за аеронавигационно обслужване. Това реши Министерският съвет на днешното си съвещание. До момента таксата за прехвръкване през въздушното пространство на България беше 26,72 евро. За 2019 година обаче тя се усилва на 31,42 евро.

Промени има и при лихвения % за закъснели заплащания, който от 9,74% се понижава на 9.68%.

През тази година влиза в действие и по-ниска осреднена таксова единица за зоните и регионите на летище София. Тя ще бъде в размер на 264,16 лв., като досегашната беше 324, 36 лв.. За останалите интернационалните летища в Бургас, Варна, Пловдив и Горна Оряховица няма да има смяна.

От държавното управление показват, че таксите за аеронавигационно обслужване се дефинират всяка година в сходство с документите на Международната организация за гражданско въздухоплаване (ICAO), Европейската организация за сигурност на въздухоплаването (Евроконтрол) и Европейската комисия. Те покриват разноските за ръководство на въздушното придвижване и употреба на оборудванията и се дефинират от прогнозните данни за годишната разходна база, броя на обслужените полети и от разноските на Евроконтрол по обслужване на системата за събиране на таксите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР