С 65% се увеличава коефициентът за финансиране на обучението на

...
С 65% се увеличава коефициентът за финансиране на обучението на
Коментари Харесай

Увеличават средствата за обучението на бъдещите учители

С 65% се усилва коефициентът за финансиране на образованието на студентите по педагогичен специалности. Това ще разреши да се насочат повече средства за практическа подготовка на бъдещите учители, които ще прекарват повече време в базовите учебни заведения и ще получат по-голяма поддръжка от учители наставници.
Прочетете още
Това заяви министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков при откриването на конференцията „ Развитие на уменията в България ", на която Организацията за икономическо съдействие развиване (ОИСР) показа отчета за страната ни, направен по плана „ Техническа поддръжка за тактика за уменията в България ". Проектът е финансиран от Европейската комисия и поддържа една от задачите, заложени в Пътната карта за присъединението на България към Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

Част от рекомендациите в отчета са свързани точно с построяването на умения у учениците и възрастните за реализация на изменящия се пазар на труда и с квалификацията на учителите. „ Моделът на първичната подготовка на нашите учители ще бъде по-компетентностно насочен. Няма да се случва единствено в университетските зали, а ще се придвижи в по-голяма степен в класните стаи. Така че нашите студенти-бъдещи учители още от университетската пейка да имат построени професионални умения, които ще са им нужни, когато стартират работа ", изясни министърът.

По думите му идната седмица ще се проведат полемики с факултетите, които приготвят бъдещи учители по какъв начин да се случи най-добре тази смяна.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР