Промените в закона за земеделски земи предвиждат 40% от спечелените

...
Промените в закона за земеделски земи предвиждат 40% от спечелените
Коментари Харесай

Има риск да бъдат ощетени собствениците на компенсаторни инструменти

Промените в закона за аграрни земи плануват 40% от извоюваните на търг парцели да се заплащат с парични средства. Това тормози първичните притежатели на обезщетителни принадлежности – това са поименни компенсационни бонове, обезщетителни записи, жилищно-компенсаторни записи и други. Това изясни Валентин Христов, ръководител на Сдружението на притежателите на обезщетителни принадлежности, в предаването „ Бизнес старт “. "Собствениците са чакали доста години да бъдат обезщетени, а в този момент при тези условия са ощетени. Досега на подобен вид търгове не е имало първоначални притежатели ".

По думите му страната желае да получи пари, само че това не би трябвало да бъде от първособствениците на отнетите земи. Според него не е положително ситуацията и при жилищно-компенсаторните записи. "Последната договорка на борсата е за 112 лв. ", добави той.

Той съобщи, че представители на Сдружението на притежателите на обезщетителни принадлежности ще се срещнат с изпълнителния шеф на Българската фондова борса в четвъртък, с цел да дискутират належащите проблеми.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР