Промените в Закона за интеграция на хората с увреждания не

...
Промените в Закона за интеграция на хората с увреждания не
Коментари Харесай

БСП: Държавата носи отговорност за хората с увреждания

Промените в Закона за интеграция на хората с увреждания не целят решение на казуса им, а преодоляване на напрежението. Държавата нови отговорност.

Това съобщи националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Гьоков от парламентарната естрада.

Той изясни, че тези промени се постановат поради създалата се обстановка след дефинитивно решение на Върховния административен съд, което прави невероятно изплащането на така наречен интеграционни добавки, които са един от главните принадлежности за обществена интеграция на хората с увреждания.

Гьоков уточни, че такива добавки, които са съществени заплащания по този закон, се получават от към 500 хиляди лица с увреждания.

Народният представител акцентира, че щом в българския съд има недоумение на логиката на този закон, значи, че тя не е вярна. По думите му анулацията на разпореждания от правилника значи, че ще се прекъсне заплащането на интеграционни заплащания.

„ Това ще провокира напрежение в така и така нежеланото състояние на хората с увреждания “, добави Гьоков.

„ Може да оправдаете тази смяна и тези оферти с това, че сега има работна група, която приготвя нов закон, което прави едни такива ограничения краткотрайни. От никаква друга позиция няма опрощение “, безапелационен е Георги Гьоков.

Той съобщи, че страната носи отговорност за публичните връзки на хората с увреждания и няма право да прави законодателство на парче и за запълване на дупки.

Народният представител е на мнение, че в идната бюджетна година би трябвало да се трансформират несъответстващите размери на общата добавка.

„ Казвам всичко това, не да се заяждам с вносителите, а по-скоро да обърна внимание на тези, които създават новия закон “, уточни националният представител.

Георги Гьоков акцентира, че ще поддържа предлагането, не тъй като се прави нещо читаво с тази корекция, а с цел да не се оставят тези хора без добавки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР