Промените в Конституцията са много добра рамка на обществен договор,

...
Промените в Конституцията са много добра рамка на обществен договор,
Коментари Харесай

Кирил Петков: Вече нямаме прокурор, за който само Господ е над него

„ Промените в Конституцията са доста добра рамка на публичен контракт, която беше заменена. Дава ни опция идната година да погледнем с оптимизъм и да попълним тази рамка със съдържани “. Това разяснява съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков, заяви.

„ Другото, което ни даде Конституцията, е опцията да претендираме, че сме създали промяна в правосъдната система по метод, по който да ни имат вяра и на открито. След гласуването получих известие от Марк Рюте, министър председателят на Нидерландия, който ме поздрави “, уточни Петков.

„ Чух предколедно много нападателни думи. Едно нещо бих споделил. Не беше почтено към неговите гласоподаватели.Радев осъзнава няколко неща. Промяната в правосъдната система, която от 33 години не дава правдивост, беше изменена. За първи път Народното събрание на Нидерландия гласоподава дори да няма двустъпково приемане на България в Шенген. Другото нещо е, че това, което се случи – ние създадохме политическа конкуренция. Това е положително за системата. Ние с ГЕРБ се конкурираме непрестанно. В същото време трябваше да правим общи дейности. Това е върховен пилотаж “, разяснява той.

„ Ежедневието през шестте месеца беше доста мъчно, само че постигнахме резултати. Едното беше Конституцията, а второто – бюджетът. Той е толкоз транспарантен – всеки финансов разход е с обособена линия в бюджета.И двете страни нямат доверие един на различен и взехме решение всичко да си го напишем намерено в бюджета. Днес всеки може да каже – дружно направихме тези обещания за тези общини. Всичко е на масата. Конфликтът ни докара до положителни резултати и в стопанската система. Инфлацията е под 6%, а възнагражденията се усилват с 10%. Ще приключим с под 3% недостиг. Влизам в студиото с възприятие на реализирани резултати “, добави съпредседателят на Политическа партия.

„ От политически съперници стигнахме до резултати, от които съм удовлетворен – Шенген, транспарантният бюджет и счупихме перманентната власт в прокуратурата “, сподели Кирил Петков.
„ Пуснахме лампите в стаята “
„ Едни хора се назовават самостоятелни. Реално аз не мисля, че има някой, който да го има вяра. Сега всеки би трябвало да носи политическата отговорност за неговия избори. Нашата задача е да сложим толкоз ясно светли фигури, че да пуснем лампите във всеки един регулатор и хората да са гаранция, че няма загадка “, изясни той.

„ Вече нямаме прокурор, за който единствено Господ е над него “, сподели той

„ За голямата смяна в Конституцията Движение за права и свободи трябваше да е там. Конституцията не задължава изборът на регулаторите да е със 160 гласа.Преговорите за Конституцията не бяха лесни, само че нямаше огромна съпротива. Вече нямаме прокурор, за който единствено Господ е над него. Премахнахме тази мощ. Вече може да бъде разследван. Мислех, че по тези тематики ще има по-голям отпор. Ще е забавно, когато стартираме да пълним тези институции дали всеки ще излъчи най-хубавите фрагменти “, акцентира съпредседателят на Политическа партия.
Отношенията в „ некоалицията “
„ Чухме и от ГЕРБ за хора, които не харесват – за министъра на спорта, за опазването на здравето, най-различни. И двете обединения споделяха какъв брой са недоволни, само че никой няма силата едностранно да направи смяна. Истински не сме удовлетворени и водим борби, само че сега нито един министър няма политическа сигурност, че някой е зад тила му.Един министър би трябвало да е простак, в случай че намерения за корупция през днешния ден, тъй като от двете страни дебнем деликатно и ще използваме, в случай че някой направи нещо неуместно “, изясни Кирил Петков.

„ Побъркахме ви от драми, само че в случай че погледнем резултатите за стопанската система, Шенген, бюджетът и Конституцията – случиха се нещата. Вземете си въздух.Колкото и да са тежки борбите, чистият резултат за хората е добър “, безапелационен бе той.

Според него идващите разногласия ще бъдат към назначенията в регулаторите.

„ Шансът да се избием е голям. На никой не му е елементарно. И ние не сме елементарен сътрудник, само че си дадохме отмора. Януари сядаме. Всеки ще показа кандидатурите. За Конституционния съд задачата ни е да намерим човек, зад който ще е цялата общественост. Конституционният съд е нещо като горна камара на Народното събрание. Това, което ще работи като методика, е да има минимални критерии. Всяка партия ще носи отговорност за предлагането. Вижда се, че когато имаме проблем ясно го показваме. В НЗОК и двамата си подадоха оставките и не ръководят за дълго. Всички ние дружно ще би трябвало да стигнем до резултат.Извинявам се на целия български народ, в случай че сме били прекомерно трагични в последните шест месеца. Благодаря на хората, които ни подкрепяха. Погледнете обратно и вижте резултатите - все пак сме постигнали нещо положително за страната “, сподели още Кирил Петков.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР