Промени в теоретичния изпит за кандидат-шофьорите. Нови видеоклипове вече ги

...
Промени в теоретичния изпит за кандидат-шофьорите. Нови видеоклипове вече ги
Коментари Харесай

Шофьорските изпити: Кандидатите вече ще отговарят и на въпроси по два видеоклипа

Промени в теоретичния изпит за кандидат-шофьорите. Нови видеоклипове към този момент ги слагат в действителна обстановка. Промените са от 1 юли, само че на процедура влязоха в действие през днешния ден. Кандидат-шофьорите дават отговор на общо 45 въпроса по време на теоретичния си изпит.

Автошколите крадат от часовете по кормуване

От през днешния ден два от тези въпроси са под формата на интерактивни видеоклипове. Промените са единствено за тези претенденти, които желаят брошура за лек автомобил. Има алтернатива да се гледат три пъти, преди да се отговори. Разработените видеа са общо 60.

Едни от първите, които ще бъдат изпитани и с клипове, са Иван и Велизар. И двамата са разбрали инцидентно за смяната.

Снимка: bTV

Докато дават отговор на въпросите, от Автомобилната администрация прецизират, че клиповете са направени по модел на Германия.

„ Всичко се организира електронно, претендентът авансово не знае какви въпроси и какви клипове ще му се паднат. Има обстановки в градски условия, обстановки в извънградски условия, обстановки при разнообразни метеорологични условия, при снеговалеж, при дъжд, при слънчево време, придвижване на автомагистрала, по скоростен път “, изясни Бойко Рановски, изп. Директор на ИААА.

Видеоклипове ще ги слагат в действителна обстановка

„ И ние бихме желали по този метод да се подсигурим и да подсигурим всички вас, хората, които се движат пешком или с коли по улиците “, изясни Димитър Недялков, зам.-министър на превоза и известията.

Новите видеовъпроси, става известно, не са затруднили нито Иван, нито Велизар. И двамата взимат изпита. Иван даже дава съвет да има повече клипове в теста и по-малко въпроси за неща, които, по думите му, нямат връзка с пътната сигурност.

Това са 14% от всички пътни катастрофи

„ Които са с санкции от Министерство на вътрешните работи. Те са по-трудни за мен, тъй като са зубърски въпроси, а аз не съм седнал да ги зубря “, споделя Иван.

От 1 август се приготвят промени и при кормуването. Специални механически средства ще избират на инцидентен принцип маршрута по време на изпита.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР