Промъкването в тесни опашки до самолетната стълбичка и проправянето на

...
Промъкването в тесни опашки до самолетната стълбичка и проправянето на
Коментари Харесай

Нов план за качване на борда слага край на досадното бутане в самолета

Промъкването в тесни опашки до самолетната стълбичка и проправянето на път към седалките е един от логистичните кошмари, през които авиоперсоналът и пасажерите минават ежедневно.

Затова самолетната компания с най-вече полети зад Океана стартира да качва клиентите си на борда по нов способ, оповестява CNN.

United Airlines трансформира процедурата, надявайки се да спести до две минути време за качване.

Първи ще са пасажерите до прозореца в икономична класа. Те ще бъдат последвани от тези с места на междинните седалки, а хората до пътеката ще се качват последни.

Процесът, скъсен като WILMA за window-middle-aisle " беше тестван на четири вътрешни летища и един хъб и е по-бърз ", се споделя в известие на компанията до представителите на отдела за обслужване на клиенти.

Промяната също по този начин значи, че тези, които резервират места до прозореца, ще имат леко преимущество за заветното и лимитирано място в багажника от горната страна.

Бързо качване на борда - огромни икономии

" Спестяването даже на една минута от времето за заход на самолета може да доближи до няколкостотин милиона $ годишно за огромна самолетна компания ", споделя Джон Милн от университета Кларксън в Потсдам, Ню Йорк. Той е съавтор на над 20 публикации по тематиката за качване на борда.

Обяснява, че спестяването на време се свежда до по-доброто потребление на основен запас на самолетната компания - самолетите и прибавя, че " изключително огромни икономии за самолетната компания се получават, когато намаляването на времето за качване на борда води до предложение на спомагателен полет денем ".

Иновацията на United Airlines е най-новата смяна в процедурите за качване на борда на самолетите от страна на огромна самолетна компания в Съединени американски щати. През 2017 година American Airlines мина към система за качване на борда с девет групи, напомня CNN.

По-рано тази година самолетна компания Southwest Airlines, която не разпределя места, разгласи промени в своята система за качване на борда в три групи, като ограничи броя на пасажерите, които могат да си купят слотове за ранно чекиране, с цел да се снабдят с по-добро място.

" Обратно пирамидално " качване

Милн е последовател на метода " противоположна пирамида " с четири групи за качване.

Първата е на пасажерите със седалки до прозореца в задната половина на самолета. Втората е на пасажери със междинни седалки в задната половина и места с прозорци в предната половина. Третата група е на пасажери със междинни места в предната половина на самолета и места на пътеката в задната половина. Четвъртата и последна група са пасажерите със седалки на пътеката в предната половина на самолета.

" Методът на противоположната пирамида се качва по-бързо от WILMA и е по-прост ", споделя Милн.

Новата процедура за качване на борда на самолетите на United Airlines не планува промени в предпочитаното качване на хора с увреждания или на хора с най-високо равнище на статут на постоянен пасажер. Не се вършат и промени в първа група, която включва пасажерите в първа и бизнес класа.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР