Проливни валежи от дъжд и обилни снеговалежи се очакват в

...
Проливни валежи от дъжд и обилни снеговалежи се очакват в
Коментари Харесай

Снегът се отлага-ето за кога


Проливни превалявания от дъжд и значителни снеговалежи се чакат в четвъртък, петък и събота. Ще се образува и снежна завивка.

Райони с дъжд и сняг ще има и в следобедните часове, на повече места в западната половина от страната. Максималните температури в множеството региони ще бъдат сред 2 и 6 градуса, в композиция с сдържан, по Черноморието мощен вятър от изток-североизток.

До среднощ тук-там в Югозападна България към момента ще превалява слаб сняг. Минималните температури на следващия ден ще бъдат сред минус 3 и 2 градуса, в София след плюс 2° тази заран на следващия ден ще бъде минус 1°, а оптималните ще бъдат сред 2 и 7 градуса. Ще доминира облачно време. Ще духа слаб, в Източна България и по Черноморието сдържан вятър от север-североизток.

Облачността и в планините ще бъде по-често забележителна. Ще духа сдържан вятър също с посока от север-североизток, който до края на деня по високите и открити елементи ще се ориентира от север-северозапад. Максималните температури в курортите ще останат под нулата.

В по-голямата част от Европа, която е под въздействието на просторен антициклон, ще остане слънчево. Ще вали в северните елементи на Скандинавския полуостров, на Апенините, както и на Балканите.

У нас след на следващия ден още веднъж ще вали, на доста места интензивно, като в множеството региони преваляванията ще са от сняг. Ще се образува снежна завивка. Ще бъде прохладно. Ще има условия и за поледици. Очакванията са в неделя преваляванията да отслабват и стопират.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР