Проливни дъждове и бурни вълни изядоха два от най-атрактивните плажове

...
Проливни дъждове и бурни вълни изядоха два от най-атрактивните плажове
Коментари Харесай

Проливните дъждове и бурни вълни отнесоха плажовете на Созопол

Проливни дъждове и бурни талази " изядоха " два от най-атрактивните плажове в Созопол - " Централен " и " Харманите ", заяви концесионерът на плажа.

 4-ма министри в Народното събрание: Заради бързата реакция не се стигна до жертви при наводненията Виж още

На Централния плаж по-голямата част от пясъка е отвеян в морето, а подпорната преградна стена, разделяща линията от морската градина е срината до основи.

" Положението е доста тежко, бих споделил даже сериозно. Необходими са незабавни ограничения за опазване на пясъка, който е останал и за възобновяване на големите количества, отнети от морето. Първоначалните разбори сочат, че са нужни солидни и непредвидени вложения, които ние сме принудени да осигурим в тежка обстановка на рецесия и след един слаб туристически сезон. Вторият проблем е, че имаме потребност от съдействието на институциите, без чието позволение не можем да предприемем възстановителни ограничения ", съобщи Кирил Спасов, шеф на концесиониращата компания.

 Снимка: Личен списък

Той е изпратил писма до министъра на туризма, Регионална инспекция за опазване на околната среда, Басейнова дирекция и кмета на Созопол с искане те да дадат мнение с какви ограничения и по какъв метод следва да се възвърне целостта на плажовете.

Съседният плаж " Харманите " е още по-увреден. Там са нанесени спомагателни вреди от отводнителните канали на Созопол, които са заустени напряко на пясъка и водите, които се изливат от тях са накъсали на части линията.

От компанията концесионер са изпратили писмо до виновните институции, в което упорстват за незабавни ограничения, с които дъждовната канализация на Созопол да не се излива на морския плаж, както и да се ревизира дали има непозволено заустване на битови отпадни води от близките здания в дъждовната канализация.

 Снимка: Личен списък
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР