Проливен дъжд се изля на източния бряг на Австралия в

...
Проливен дъжд се изля на източния бряг на Австралия в
Коментари Харесай

Проливен дъжд предизвика отново евакуации в Сидни


Проливен дъжд се изля на източния бряг на Австралия в четвъртък, като в Сидни през нощта падна количество, равно съвсем на месечната валежна норма, потопи улиците под вода и провокира евакуации, заяви Ройтерс. Властите предизвестиха за предстоящи нови превалявания денем.

Мъж, отвеян от придошлите води в северозападната част на града, е бил избавен от екипите на гражданската отбрана, оповестяват локалните медии. В обществените мрежи се популяризират видеозаписи, на които се виждат коли, които се пробват да пресекат наводнени улици, паднали дървета и парчета, които се носят по реките.

Обитателите на дом за възрастни хора са били евакуирани през нощта. Петте милиона поданици на Сидни получиха предизвестие от управляващите да заобикалят ненужни пътувания и да се приготвят за вероятни евакуационни заповеди.

От началото на годината в Сидни са паднали 1226,8 мм дъжд при норма за цялата година от 1213 мм. В известния туристически квартал Бонди са паднали рекордните 170 мм дъжд в границите на 24 часа до 9 ч. сутринта локално време в четвъртък, заяви метеорологичната работа. Тя предизвести, че през идващото денонощие в града се чакат до 180 мм дъжд.

Лятото на източния бряг на Австралия се господства за втора поредна година от климатичното събитие Ла Ниня, което се свързва с нараснали превалявания. Нивото на множеството реки беше покрай максимума още преди последните превалявания. Очаква се язовирът " Варагамба ", главният водоизточник на Сидни, да прелее в петък.

Няколко обитаеми места в щата Нов Южен Уелс към момента се борят с последствията от две опустошителни наводнения през март.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР