Пролетта винаги започва с идеи за промени – на дома,

...
Пролетта винаги започва с идеи за промени – на дома,
Коментари Харесай

6 съвета за декориране, за да превърнете дома си в райско кътче

Пролетта постоянно стартира с хрумвания за промени – на дома, на персоналния живот, на работата и приятелите. Това е времето за осъзнаване на нуждата от събуждане. Нали сте чували за пролетно разчистване, пролетно обзавеждане? Защото от вкъщи стартира всичко. Така известното факсимиле гласи, че „ домът - това си ти “. Чудите се от кое място да започнете и каква тъкмо смяна желаете да сътворите в жилището си? Вижте нашите професионални препоръки и се вдъхновете за смяната, която Ви следва.

1.Аксесоарите в дома са отражение на личността Ви

Когато желаете да изразите себе си и не се стремите към генерални промени на интериора, заложете на верните аксесоари. е отражение на личността на неговия жител. Извън него ние постоянно носим маски и се опитваме да представим себе си в най-хубава светлина, само че затворим ли вратата, сме просто себе си. И тук е моментът да се отдадем на тази независимост и да подберем тези предмети, които ще ни накарат да се почувстваме на „ нашето си място “.

Специалистите предлагат да сътворяваме повече връзка с природата. Ето за какво hand made аксесоарите за дома набират все по-голяма известност. Ръчно направени настолни лампи, керамични съдове и творби на изкуството като картини, пана, низ арт произведения – всички те носят и персоналното обръщение на създателя си. Освен това, имате опция да се насладите на уникат, основан особено за вас.

Продължаваме на арт тема с още един съвет в тази посока – създайте си музеен ъгъл. Нека това да бъде място с подбрани предмети на изкуството в композиция с такива, които Ви носят мемоари. Заложете на достоверни творби. За задачата подберете подобаваща винтидж масичка или скрин.

2.Текстил за повече жанр

Винаги можете да разнообразите интериора като подмените или добавите нови текстилни аксесоари. Това могат да бъдат нови завеси, пердета, деко възглавнички, шалтета, килими и пътеки, и даже промяна на дамаската на меката мебел.

Ето по какъв начин можем да променим образа на спалнята с някои трикове. Всяко легло се нуждае от и, само че можете да придадете повече уют като наслоите завивките, да вземем за пример. Помислете за последния път, когато сте били в магазин за мебели и незабавно сте били привлечени от витрините за спално долни дрехи – наслояването на одеяла и чаршафи е дизайнерски трик за основаване на по-привлекателно легло.

Друг прийом, с който можете тотално да преобразите образа на помещението е килимът. Ако една стая наподобява семпло обзаведена, незабавно можете да разчупите ситуацията с подобаващ килим. Подберете деликатно неговата текстура, изключително в случай че имате и домакински любим.

Ключовият миг при избора на текстилни аксесоари е подборът на материи и съчетанието на цветове. Обикновено аксесоарите целят да бъдат в контрастност с останалите мебели. Сред последните фешън трендове са неоновите цветове и еклектиката, която основават.

3.Банята към този момент не е просто място за душ

Преобразете банята си с новите интериорни решения в обзавеждането на това помещение. Точно по този начин, от дълго време банята не е просто мястото, в което взимаме своя душ.
С навлизането на СПА технологиите и източната просвета, модерната баня от ден на ден наподобява на място за релакс. Независимо дали си взимате дълга вана или душ, ситуацията би трябвало да Ви предрасполага към разпределяне. Шкафовете за баня от ден на ден наподобяват на останалите мебели, само че несъмнено със особено покритие срещу влага. Етажерките са към този момент място освен за аксесоари за баня, само че и за изобретателни и занимателни предмети, даже и за домашни растения. Класическите плочки за баня се заменят от панели и облицовки от камък и текстури, наподобяващи естествени материали.

4.Създадете си екстравагантен ъгъл навън

Промените стартират с хубавото и топло време. Независимо дали разполагате с веранда, балкон или градина, създайте си дребен оазис навън. Вашето райско кътче. В взаимозависимост от пространството подберете подобаващите. Ако то е малко – предлагаме Ви да си създадете „ бистро ъгъл “ с два винтидж стола и дребна кръгла масичка. Единичните люлки за балкон, въодушевени от островите несъмнено ще Ви обезпечат търсения релаксиращ резултат.

Ако пък разполагате с градина в задния си двор, оферират доста комфортни и практични решения. Не забравяйте и значимостта на градинския чадър, който ще Ви обезпечи комфорт даже и под жаркото слънце.

5.Позволете на лукса да се настани в дома Ви

Повечето от нас търсят резултата на лукса в домовете си, само че на преференциална цена. Добрият усет води до страхотни резултати в тази посока. Сред триковете, на които можете да разчитате са огледало в солидна рамка, да включите извити форми в мебели и аксесоари за дома, декориране на прозорците с първокласни пердета и корнизи. Металните повърхности също оказват помощ за прибавянето на първокласен детайл, само че не би трябвало да прекалявате.

 хол

Виждали ли сте в миналото дома на Доналд Тръмп? Е, той несъмнено е прекалил! Огледало със златни листа, месингова маса, мебели с детайли на ретро сребро – стаите наподобяват скъпи, само че надали това е стремежи резултат за Вас. Свежите цветя също са трик, с който да настаните лукса вкъщи.

6.Създайте си библиотека или музикален ъгъл

Независимо дали четете постоянно или не, дали сте меломан или слушате музика за наслаждение или единствено в колата, в никакъв случай не е късно да извършите нещо нетипично. Изберете подобаващ скрин и етажерки, открийте най-удобното за вас кресло, подберете вярното осветяване. Време е за вашите обичани книги на фона на определената от вас музика – relax time.

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР