Пролетта на 1944 г. променя завинаги живота на 16-годишната Едир

...
Пролетта на 1944 г. променя завинаги живота на 16-годишната Едир
Коментари Харесай

Време за четене: „Дарът“ ни показва как да излезем от затворите на собствения ни ум

Пролетта на 1944 година трансформира вечно живота на 16-годишната Едир Егер. Тя и цялото ѝ семейство са депортирани в лагерите на гибелта, а през първата ѝ вечер в Аушвиц е принудена да танцува балет пред Йозеф Менгеле. Загубила родителите си, подложена на изтезания и недояждане и изправена пред непрекъсната смъртна опасност, младото момиче въпреки всичко оцелява и документира спомените си в разтърсващия спомен „ Изборът “ .

Днес „ Ане Франк, която оживя “, както я назовават, е на 94 и има зад тила си повече от 40 години терапеватична процедура , през които е работила с най-различни пациенти, а думите ѝ са помогнали на хиляди читатели да се освободят от оковите на личното си схващане .

Именно на това по какъв начин да си върнем свободата и да се оттърсим от личните си ментални затвори е отдадена и последната книга на доктор Егер .

В този своебразен справочник уважаваният психотерапевт обобщава личните си прекарвания в концентрационните лагери и наблюденията, които е натрупала от работата си с хора от всевъзможни националности и възрасти.

Егер открива, че въпреки убежденията, които ни държат в плен, да се демонстрират и демонстрират по неповторими способи, няколко постоянно срещани ментални пандиза способстват за страданието ни . А способността ни да избираме се оказва най-големият подарък, посредством който да ги преодолеем.
 Да се влюбиш в личните си устни с новото червило Love Me Liquid на MAC Edna предлага Да се влюбиш в личните си устни с новото червило Love Me Liquid на MAC
Във всяка глава тя изследва необятно публикуван ментален затвор, като илюстрира неговите последствия и провокации с истории от живота и практиката си като клиничен психолог и приключва с насоки, с чиято помощ можем да се освободим от него.

Защото независимост е доживотно занятие. И изисква вяра, която включва съзнанието, че страданието, колкото и извънредно да е, е временно; и любознание, което ни кара да желаеме да разберем какво следва.

В читателят няма да открие „ избавление “, нито бягство от проблемите, а единствено насоката къде самичък да откри пътя към своя същински Аз. Защото главният ключ към свободата е да продължаваме да се трансформираме в индивида, който фактически сме.

 Дарът книга Ciela Ciela
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР